Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

sâmbătă, 10 februarie 2018

Știați că nu șiați aceste lucruri? Sau, dacă le știați, vă veți bucura să vi le reamintiți

*Cea mai mare cupola din lume este cea a bazilicii Sf Petru din Roma. A doua cea mai mare cupola o are splendida catedrală Sf Paul din Londra. Ca și în Biblie, sfinților apostoli pomeniți în aceeași zi le-au fost dedicate.

 

*Pall Mall e aleea care duce la direct la Palatul Buckingham, unde au loc parade regale impresionante în timpul sărbătorilor. Palatal a fost construit în 1705 și a fost mai întâi proprietatea ducelui de Buckingham. Apoi i-a aparținut George al III-lea. De la regina Victoria a devenit reședința oficială a monarhilor britanici. 

 

*Turcoaza este una din cele mai vechi pietre prețioase cunoscute. Se aprea că a fost adusă în Europa din Persia începând cu perioada Cruciadelor. Europenii credeau că provine din Turcia, de aceea denumirea provine de la numele Turciei. În Iran era folosită în Antichitate ca talisman aducător de noroc.

 


*Există 45 de specii de tei . Toți cresc în regiunile nordice temperate. Teiul lui Oliver e un arbore splendid care crește în mod natural pe câmpiile și în pădurile din centrul Chinei. A fost descoperit de fizicianul irlandez Augustine Henry, în 1988. A fost introdus în Europa de englezul Ernest Wilson în 1900. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...