Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

sâmbătă, 3 februarie 2018

Știați că nu șiați aceste lucruri? Sau, dacă le știați, vă veți bucura să vi le reamintiți

*Faimoasa Mânăstire Bistrița vâlceană, unde sfântul Grigore Decapolitul a făcut mari minuni celor ce trec pe sub el (a salvat chiar o bătrână de la paralizie, după spusele fiicei ei-n.r.) este  ctitoria fraților Barbu, Pârvu, Danciu și Radu, din neamul boierilor Craiovești. Aceștia sunt descendenți dintr-o vestită familie care a stat mereu alături de voievozii Litovoi (1247-1279) și Basarab I (1310-1352), în eforturile lor de a întemeia Țara Românească.


*Cercetări arheologice au scos la iveală simboluri care au aparținut Ordinului Templerilor pe teritoriul Americilor de Nord și Sud. Asta a permis cercetătorilor să emită ipoteza că
America a fost descoperită de templieri înaintea lui Cristofor Columb. Sărmanii soldați ai lui Hristos și ai Templului lui Solomon, cunoscuți mai ales sub numele de templieri sau Ordinul Templului, au fost unul dintre cele mai cunoscute ordine călugărești militare creștine. A luat naștere la inițiativa francezului Hugues de Payens în anul 1119 în Ierusalim, ca o organizație militar-călugărească, cu scopul de a apăra pe plerinii creștini în Țara Sfântă. Se crede că după ce Filip cel Frumos a intentat un proces templieilor, aceștia ar fi trecut oceanul salvând tezaurul ordinului.

*În secolul al IV-lea, religia creștină a devenit dominantă în Imperiul roman bizantin. În 391, împăratul Teodosie I a dispus printr-un decret închiderea tuturor templelor păgâne din Imperiu. În Egipt, rămăseseră prea puțini care se închinau zeilor locali și închiderea vechilor temple are drept consecință încetarea de a mai fi înțeleasă scrierea hieroglifică.

*Potrivit marelui istoric Nicolae Iorga aromânii erau în timpul Evului Mediu păstori de oi în toate văile și platourile înalte ale munților Balcani și mai ales în toată lungimea Pindului (catenă montană care se întinde din partea de sud și sud-est a Albaniei până în partea de nord a peninsulei Peloponez)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...