Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

marți, 8 mai 2018

Ce mărturisiri șocante au fost despre Olandezul zburător


Oricare ar fi fost căpitanul olandez, mai multe persoane în cursul istoriei au susținut că au văzut sau au crezut că văd faimosul vas blestemat. Iată câteva mărturisiri:

  • În 1881, viitorul rege George al V-lea al Regatului Unit era un marinar aspirant la bordul H.M.S. Bacchante, când a semnalat fără ambiguitate că ar fi văzut vasul pe care l-a identificat drept Olandezul zburător. Treisprezece bărbați pe Bacchante și alte două vase au afirmat de asemenea că l-au văzut. Faptele au rămas consemnate în publicații oficiale ale Amiralității în The Cruise of H.M.S. Bacchante.
  • În 1942, amiralul nazist Karl Dönitz, pe atunci comandant șef al U-Boote ar fi declarat că « unele dintre echipaje ale submarinelor pretend să fi văzut Olandezul zburător în timpul misiunilor lor la est de Suez. »
  • În 1939, zeci de persoane de pe plaja din Glencairn, Cap (Africa de Sud), au relatat că au văzut Olandezul Zburător îndreptându-se spre coastă înainte de a dispărea înainte de dezastru.
  • În 1835, s-a relatat că un vas britanic ar fi intrat în coliziune cu Olandezul zburător, în timp ce se apropia în plină noapte în furtună. Însă vasul fantomă ar fi dispărut în ultimul moment.
  • Gardienii farului din Cape Point ar fi zărit frecvent de asemenea Olandezul zburător în timpul furtunilor.
O legendă eternă
Fie că este o superstiție martitimă sau un eveniment adevărat, Olandezul zburător continuă să bântuie Capul și poveștile mării. Cercetătorii științifici afirmă că Olandezul nu e decât un miraj, o refracție a luminii în largul apelor oceanice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...