Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

joi, 4 octombrie 2018

Stiati ca nu stiati aceste lucruri

1.*Numele Londrei provine de la orașul ridicat de romani, în 43 d Hr., pe locul unei așezări celtice căreia i-a spus Londinium. Denumirea însemna în limba celților casa fortificată de pe malul lacului, Llyn Din. Din secolul XI, londra este capitala Angliei.
2.*Palatul Buckingham, actualmente reședința Reginei Elisabeta a II-a (92 de ani), a fost mai întâi proprietatea ducelui de Buckingham. A fost construit în 1705. Înainte a fost un mare hotel care a
aparținut lui John Sheffield, duce de Buckingham. A fost achiziționat de Regele George al III-lea în 1762, care l-a transformat în reședința sa privată. De atunci este reședința regilor Angliei. A fost mărit în secolul XIX de John Nash, pentru George al IV-lea.
3.*Englezii au ocupat Gibraltarul în 1704 în timpul războiului de succesiune din Spania. De atunci, nu concep să se retragă de aici. Pensinsula este de mare importanță strategică. Există în Gibraltar maimuțe magoți, unica specie de acest fel din Europa. Fiindcă o legendă spune că teritoriul de 6 kilometri pătrați va aparține britanicilor atât timp cât vor exista aici aceste maimuțe, ei fac orice să le păstreze. Atunci când au început să se îmbolnăvească și să dispară, au fost imediat aduse alte maimuțe, ca nu cumva să dispară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...