Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

marți, 13 noiembrie 2018

Mituri despre mușchi! Ce trebuie să știe neapărat cei care vor să fie musculoși

Miturile despre mușchi preocupă îndeosebi tinerii! Motivațiile pentru oamenii își lucrează
musculatura sunt diverse. În funcție de scop, acționează într-un fel sau altul. Mikel Arce, expert în Științele Activității Fizice și a Sportului, a prezentat pentru ziarul ”El Mundo” miturile privitoare la dezvoltarea musculaturii. Pentru a face mușchi este nevoie de multe exerciții repetitive? Răspunsul este nu. Depinde fundamental de cantitatea de grăsime corporală. Însă fără exerciții fizice este imposibil să obții o masă musculară. Însă, pentru ca un mușchi să se vadă trebuie să aibă puțină grăsime deasupra. Pentru a lucra mușchii, trebuie să se facă progresiv, ceea ce nu toată lumea face. Corpul se adaptează la la stimuli puțin câte puțin și trebuie făcute exerciții constant și disciplinat. Este nevoie de rutină. Rutina trebuie repetată mult timp. Trebuie variată și incluse momente de pauză. 
Sunt necesare suplimente de proteine pentru creșterea volumului?
Este imposibil să facem mușchi fără un aport proteic adevcat, care se calculează în 1gr/kg pentru o persoană normală și 2 gr/kg pentru sportive. Proteinele se pot lua din alimentație, însă în unele cazuri suplimentele pot să dea rezultate mai bune, dar trebuie avut grijă ca alimentația să fie sănătoasă și echilibrată. Ingestia de proteine ajută la crearea mușchilor, dar odihna face mai mult. Dacă nu există odihnă, lipsește momentul de regenerare al corpului și al mușchilor. Este importantă o disciplină pe ore de mese și antrenamente. Dacă nu se duce o viață ordonată, vor fi greu de obținut mușchii. Fără odihnă, energia obținută prin ingestia de shake-uri de proteine se va acumula într-o formă nedorită. 

Persoanele musculoase trebuie să mănânce carbohidrați?

Glucogenul este forma în care se înmagazinează glucoza și cele două puncte de înmagazinare sunt ficatul și mușchii scheletici. Marii musculoși își cresc depozitele de mușchi cu un consum crescut de carbohidrați, fiindcă aceștia favorizează acțiunea hormonului de creștere, mai ales după antrenamente. 
Bărbații musculoși prezintă mai mult risc de disfuncție erectile?
Când hipertrofia musculară este fiziologică, nu există diferență de capacitate erectilă între bărbații musculoși și nemusculoși. Totuși, terapia substitutive cu testosteron implică diferite riscuri pentru multe organe sau sisteme și trebuie supusă la studii riguroase. Poate duce la azoospermie (diminuarea producției de spemă), ginecomastie, apnee în somn, dezvoltarea de adenom de prostată și favorizarea de fenomene trombotice la inimă și creier. 
Ce se întâmplă dacă se dezvoltă mai mult partea superioară și mai puțin partea inferioară?

Acest lucru poate duce la deformări evidente și puțin estetice. Cu trecerea anilor, toracele hipertrofiat fără lucrarea picioarelor poate afecta echilibrul. Corpul trebuie să fie lucrat sus-jos, în față-în spate și în partea dreaptă și partea stângă. În competițiile de culturism se caută simetria. Corpul trebuie să fie echilibrat în toate zonele. 
Dacă antrenamentele încetează, masa musculară se transformă în grăsime?

Nu. Potrivit expertului în Medicină Sportivă, ”masa musculară care nu se lucrează adecvat se metabolizează și se pierde în formă fiziologică. De la o vârstă, se produce exces de piele, boli cutanate, degenarare fibroasă cu creștere a colagenului muscular.  Arce spune că încetarea exercițiilor fizice face ca mușchii să devină flasci, să-și piardă tonusul. Dacă se încetează să se facă exerciții brusc, totul în corp devine moale. Miturile despre mușchi preocupă pe toată lumea Ce trebuie să știe neapărat cei care vor să fie musculoși vă lămurește acest articol.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...