Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

vineri, 16 noiembrie 2018

Ne aşteaptă o vreme tot mai rece? Vom avea o iarnă foarte grea? Anul viitor va fi foarte rece? A încetat încălzirea globală?


Pământenii ar putea să se confrunte cu o vreme tot mai rece!
Foto: Ofelia Mazilu
Planeta ar putea să intre într-o mini epocă glaciară, dacă Soarele continuă să rămână “mort”, se tem experţii citaţi de ziarul “Daily Star”. Un cercetător de la NASA spune că activitatea de pe suprafaţa astrului a scăzut atât de mult, încât ar putea să anunţe o mini epocă glaciară. “Vedem o tendinţă de răcire”, a spus Martin Mlynczak, de la Centrul de Cercetare Langley de la NASA, pentru Space Weather. “Sus deasupra suprafeţei Pământului, aproape de marginea spaţiului, atmosfera noastră îşi pierde energia termică. Dacă această tendinţă continuă, am putea experimenta curând un record de vreme rece pe viitor. Activitatea solară urmează un ciclu de 11 ani,
un număr care poate să crească sau să scadă. Au fost foarte puţine pete pe soare aproape tot anul acesta, ceea ce înseamnă că ar putea să fie foarte frig, foarte curând. “Ar putea să se întâmple în câteva luni”, spune Mlynczak. O epocă glaciară este o lungă perioadă de reducere a temperaturii pe suprafaţa Pământului şi în atmosferă, rezultând prezenţa sau expansiunea păturilor de gheaţă continentale şi polare şi a gheţarilor alpine. La începutul anului, NASA a dat publicităţii o imagine care arată faţa reală a Soarelui, care seamănă mai mult cu o minge de snooker decât cu suprafaţa unei stele superfierbinţi. Se aşteaptă ca Soarele să atingă punctul de “minim solar” în 2019 sau 2020, potrivit NASA. În cea mai lungă perioadă de minim solar, între 1645 şi1715, Râul Tamisa a îngheţat şi “serbările gheţii” au devenit populare. Această perioadă este cunoscută drept Mica Epocă Glaciară. Ierni grele au fost atunci în toată emisfera nordică. Minimul solar poate intensifica efectele climei spaţiale, perturbând comunicaţiile şi navigarea şi chiar cauzând deplasarea haotică a “gunoaielor spaţiale”, spune NASA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...