Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

sâmbătă, 17 noiembrie 2018

Supercuriozități


*În Andaluzia, se află totodată, cel mai ploios punct din Peninsula Iberică, în Sierra de Grazalema, și cel mai puțin ploios, în Cabo de Gata, Almeria.

*Columb a descoperit America în anul 1492. Mormântul său se află în catedrala din Sevilla. Este așezat pe un catafalc susținut de 4 statui, care îi reprezintă pe regii Castilliei, Leon, Aragon și Navarra. Testele ADN au dovedit acest lucru. Se spune că s-a ales ca resturile lui pământești să fie ridicate pe un catafalc susținut de statui, fiindcă marele descoperitor nu a vrut să fie înmormântat în pământul spaniol. Cristofor Columb s-a născut în 1451, la Genova, în Italia, și a murit la Valladolid, Regatul Castiliei, la 20 mai 1506, la numai 54 de ani. Tatăl său se numea Domenico Colombo, iar mama Susanna Fontanarossa.

*Sherry este cel mai renumit vin din Andaluzia.
Este originar din Jerez de la Frontera. Vinurile sherry, foarte appreciate de britanici, care i-au dat această denumire, sunt albe și de două feluri: finos, la care se adaugă alcool de 15,5° și olorosos, de 18°. Piratul Francis Drake a dat raiduri în portul Cadiz și a pus mâna pe câteva mii de butoaie de sherry pe care le-a dăruit Reginei Elisabeta I. Din pradă au gustat londonezii care au rămas de atunci de gustul acestui vin unic în lume, produs din struguri din soiurile Palomino de Jerez.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...