Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

luni, 26 noiembrie 2018

Supercuriozități

*La începutul secolului X, viteazul voievod Gelu a ținut piept căpeteniei maghiare Tuhutum, pe valea Mureșului. Avea oșteni curajoși și o reședință fortificată nu departe de Cluj Napoca. Maghiarii voiau să cucerească țara voievodului, ”Terra Ultrasilvana”, după ce iscoada Ogmund i-a înștiințat despre bogățiile românilor. 



*Mariachi sunt trubadurii Mexicului. La origini erau cântăreți ce mergeau din oraș în oraș și cântau la diferite ocazii. Instrumentele unei trupe de mariachi sunr: chitare, viori, sau chiar tobă și harpă mică.





*Relațiile tensionate dintre
Anglia și Franța au dus la izbucnirea Războiului de 100 de ani, cu întreruperi, între 1337 și 1453. Valea Loarei a fost teatrul unor lupte crâncene. A fost la un pas ca Franța să fie împărțită între Anglia și Aliatul său, Burgundia. Ioana dˈArc, faimoasa eroină franceză, a prevenit nenorocirea. Ea i-a încurajat pe locuitorii din orașul Orléans să lupte și a avut o influență decisivă la înfrângerea englezilor.



* Genul cireșului, Prunus, cuprinde peste 400 de specii, originare din zone temperat-nordice, ale planetei. Genul se deosebește prin fructul care conține numai un singur sâmbure.



*Cel mai înalt punct din America de Nord este masivul McKinley cu înălțimea de 6.194 metri. Se găsește în statul american Alaska, în Parcul Național Denali. Muntele poartă numele lui William McKinley, al 25-lea președinte al Statelor Unite ale Americii. În limba indienilor athapask era numit Denali.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...