Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

vineri, 30 noiembrie 2018

Supercuriozități


*În vechime orașul Sevilla purta numele Spal sau Ispal. A fost cucerit de Iulius Cezar, care l-a transformat în capitala provinciei Betica. Romanii i-au spus Hispalis. Cucerit de arabi, sub comanda lui Muza, în 712, se va numi Isbiliah. De la acest nume provine denumirea de astăzi.

*Catedrala din Sevilla, construită începând cu anul 1401, este a doua cea mai mare catedrală din lumea creștinătății, după Bazilica Sfântul Petru de la Vatican. Ocupă o suprafață de 1 hectar. Are lungimea de 126,18 metri și lățimea de 82,6 metri.

*Cordoba a fost
în urmă cu 10 secole capitala Spanie musulmane. Musulmanii au cucerit orașul în 711. Atunci, orașul a devenit principalul centru administrativ și politic al regatului al-Andalus. Din 756, Cordoba a devenit capitala emiratului omonim, fondat de omeyadul Abd al-Rahman I. În 858, liderul viking Hasting jefuiește orașul. Cordoba a rămas sub controlul musulman până în 1236, când a fost preluată de Fernando al III-lea al Castiliei.

*La câțiva kilometri de granițele regiunii Costa del Sol, în lanțul muntos Nevada, se află cel mai înalt vârf din Peninsula Iberică: Mulhacén, care se ridică la 3.478 de metri. Nu departe de plajele fierbiți, cu fața către Africa, se zăresc crestele pudrate de nea.

*În orașul spaniol Granada, se află cel mai vestit palat maur, Alhambra, odinioară considerat reprezentarea Raiului pe pământ. Fortăreața are 27 de turnuri. Denumirea Alhambra provine de la cuvântul arab al-hamra, care înseamnă ”fortăreață roșie”. Construcția a început în timpul domniei lui Mahomed I ibn Al Ahmar. El a creat în jurul Granadei un stat mic. Până la moartea lui, în 1275, Granada a fost ultimul emirat maur din Peninsula Iberică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...