Considerăm
frigiderul drept locul ideal pentru a păstra alimentele cât mai mult. Cu multe
dintre alimente e adevărat. Fără frigider nu putem păstra carnea, produsele
lactate. Însă, unele alimente își pierd prospețimea în frigider.
Uneori
alimentele reci își pierd aroma sau își schimbă structura. Iată ce alimente nu
se pun în frigider:
1.
Cartofii
se pun în loc rece, întunecat, dar în frigider e prea rece pentru aceștia.
Din
cauza răcelii, coaja se distruge, conținutul se deteriorează și își pierd
aroma.
2.
Ceapa
se înmoaie în frigider și își pierde gustul. Când o curățați și o tăiați o să
vreți s-o puneți în frigider. Puneți-o într-o pungă sigilată și apoi o
introduceți în sertarul destinat vegetalelor.
3.
Usturoiul
își pierde aroma în frigider. Pentru a-l păstra, puneți-l într-un loc răcoros
și întunecat cu ventilație.
4.
Pepenii, galbeni sau verzi, stau mai bine la
temperatura camerei. După ce îi tăiați, trebuie însă puși în frigider, unde se
păstrează circa 3-4 zile.
5.
Mierea
va cristaliza în frigider. Trebuie păstrată la temperatura camerei.
6.
Pâinea
e relativ persiabilă în general. Se mucegăiește, de aceea unii au tendința să o
pună în frigider. Dar nu e de folos. Pâinea trebuie păstrată într-un sertar de
pâine sau o cutie specială pentru pâine. Dacă vreți să-i prelungiți viața,
puneți-o în congelator.
7.
Nucile
își pierd aroma la rece și absorb mirosurile alimentelor din frigider. Nucile
se păstrează la temperatura camerei.
8.
Cafeaua condensează la rece, degradându-se.
9.
Roșiile durează mai mult în frigider. Însă la rece își pierd aroma. Pe cele
mai puțin coapte țineți-le la temperatura camerei, iar pe cele prea coapte
gătiți-le.
10. Pasta de
ciocolată și pasta de arahide își pierd de asemenea aroma la frigider.
Nedeschise, pot fi păstrate două luni la temperatura camerei. Deschise, pot sta
circa o lună fără refrigerare.
11. Merele
pot fi ținute la frigider, dacă le preferați reci, dar nu e necesar. La rece
pot să nu mai rămână crocante.
12.
Avocado
nu e bun prea tare sau prea moale. Trebuie ținut la temperatura camerei până se
coace și se mănâncă imediat ce se coc. Când e prea copt, poate fi pus la
frigider, dar nu e indicat. Cumpărați numai ce mâncați imediat după ce se coace
sau deja copt și mâncați pe loc.
13.
Fructele
de pădure nu durează mult după recoltare. Cumpărați-le și le mâncați în aceeași
zi, doar cât puteți mânca într-o zi. Zmeura, murele, afinele pot fi puse totuși
în frigider câteva zile, dacă aveți prea multe. Dar multe se vor mucegăi.
14.
Fructele
cu sâmbure, prune, piersici, nectarine, caise se țin cel mai bine la temperature
camerei. Dacă însă sunt prea coapte și nu le puteți mânca, le puteți pune în
frigider pentru câteva zile.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Adăugaţi un comentariu/Add a comment