Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

joi, 31 ianuarie 2019

Ce nu trebuie să punem niciodată în frigider?


Considerăm frigiderul drept locul ideal pentru a păstra alimentele cât mai mult. Cu multe dintre alimente e adevărat. Fără frigider nu putem păstra carnea, produsele lactate. Însă, unele alimente își pierd prospețimea în frigider.
Uneori alimentele reci își pierd aroma sau își schimbă structura. Iată ce alimente nu se pun în frigider:

1.      Cartofii se pun în loc rece, întunecat, dar în frigider e prea rece pentru aceștia.
Din cauza răcelii, coaja se distruge, conținutul se deteriorează și își pierd aroma.
2.      Ceapa se înmoaie în frigider și își pierde gustul. Când o curățați și o tăiați o să vreți s-o puneți în frigider. Puneți-o într-o pungă sigilată și apoi o introduceți în sertarul destinat vegetalelor.
3.      Usturoiul își pierde aroma în frigider. Pentru a-l păstra, puneți-l într-un loc răcoros și întunecat cu ventilație.
4.      Pepenii, galbeni sau verzi, stau mai bine la temperatura camerei. După ce îi tăiați, trebuie însă puși în frigider, unde se păstrează circa 3-4 zile.
5.      Mierea va cristaliza în frigider. Trebuie păstrată la temperatura camerei.
6.      Pâinea e relativ persiabilă în general. Se mucegăiește, de aceea unii au tendința să o pună în frigider. Dar nu e de folos. Pâinea trebuie păstrată într-un sertar de pâine sau o cutie specială pentru pâine. Dacă vreți să-i prelungiți viața, puneți-o în congelator.
7.      Nucile își pierd aroma la rece și absorb mirosurile alimentelor din frigider. Nucile se păstrează la temperatura camerei.
8.       Cafeaua condensează la rece, degradându-se.
9.      Roșiile durează mai mult în frigider. Însă la rece își pierd aroma. Pe cele mai puțin coapte țineți-le la temperatura camerei, iar pe cele prea coapte gătiți-le.
10.  Pasta de ciocolată și pasta de arahide își pierd de asemenea aroma la frigider. Nedeschise, pot fi păstrate două luni la temperatura camerei. Deschise, pot sta circa o lună fără refrigerare.
11.  Merele pot fi ținute la frigider, dacă le preferați reci, dar nu e necesar. La rece pot să nu mai rămână crocante.
12.  Avocado nu e bun prea tare sau prea moale. Trebuie ținut la temperatura camerei până se coace și se mănâncă imediat ce se coc. Când e prea copt, poate fi pus la frigider, dar nu e indicat. Cumpărați numai ce mâncați imediat după ce se coace sau deja copt și mâncați pe loc.
13.  Fructele de pădure nu durează mult după recoltare. Cumpărați-le și le mâncați în aceeași zi, doar cât puteți mânca într-o zi. Zmeura, murele, afinele pot fi puse totuși în frigider câteva zile, dacă aveți prea multe. Dar multe se vor mucegăi.
14.  Fructele cu sâmbure, prune, piersici, nectarine, caise se țin cel mai bine la temperature camerei. Dacă însă sunt prea coapte și nu le puteți mânca, le puteți pune în frigider pentru câteva zile.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...