Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

joi, 11 aprilie 2019

De ce 11 aprilie este cea mai plictisitoare zi

Potrivit statisticilor de la Universitatea Cambridge, ziua de 11 aprilie ar putea să fie eliminată din calendar şi nimeni nu şi-ar da seama.
În toate zilele anului se petrec lucruri şi e dificil de imaginat că într-o zi nu s-a întâmplat nimic important. Totuşi o echipă de cercetători de la Universitata Cambridge, din Anglia, a ajuns la concluzia că într-adevăr există o zi în care nu s-a întâmplat vreun eveniment relevant. Cu ajutorul programului True Knowledge, conceput pentru a căuta ce s.a întâmplat în fiecare zi de la începutul secolului XX, cercetătorii americani au stabilit că 11 aprilie ar putea să fie considerată ziua cea mai plictisitoare a secolului trecut. Dar de ce şi cum au ajuns la această concluzie?

11 aprilie căutată în 300 de milioane de date

Potrivit acestui software, care aparţine firmei Amazon, duminică 11 aprilie 1954 a fost o zi în care nu au fost naşteri de persoane celebre sau importante, nici morţi, căsătorii sau divorţuri. True Knowledge a constatat că nu s-au înregistrat nici acorduri comerciale, de pace sau juridice, nimic care să bulverseze cursul omenirii. Nu a fost consemnată decât naşterea unui cercetător turc profesor de inginerie electronic, Adbullah Atalar. Programul Amazon lucrează cu o bază de peste 300 de milioane de date. Căutarea care s-a operat a fost “cea mai plictisitioare zi de la 1900 şi a avut ca rezultat 11 aprilie 1954, ziua în care nu s-a întâmplat nimic notabil. Însă William Tunstall-Pedoe, director de cercetare şi profesor de la Universitatea Cambridge a ţinut să sublinieze că e incorect să fie catalogată drept cea mai plictositoare zi. Dimpotrivă. el a propus ca ziua de 11 aprilie să fie considerată ziua cu cele mai puţine evenimente şi incidente din secolul XX. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...