Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

joi, 23 mai 2019

Ce se construiește în jurul Turnului Eiffel din Paris?


Primărița Parisului, Anne Hidalgo, a dezvăluit recent proiectul pe care l-a ales pentru a reamenaja zona din jurul Turnului Eiffel din Paris, construind un parc fabulos.
Este vorba de
crearea unui parc gigantic de 52 de hectare în inima capitalei franceye. Cartierul care se întinde de la Trocadéro la Turnul Eiffel, trecând prin podul Iéna, va fi pietonal și ornamentat cu arbori și flori, iar mașinile vor fi îndepărtate. Proiectul aparține peisagistului american Kathryn Gustafson. Acesta constă în crearea unei imagini care seamănă cu marile orașe americane, un imens parc conceput pentru o mare promenade.

Când va fi gata


Podul Iéna, devenit pietonal, va fi deschis pentru biciclete, taxiuri, autobuze, dar nu și pentru mașini. Automobilele vor fi îndepărtate în tuneluri pe cele două cheiuri ale Senei  și pe o șosea de la suprafață. Proiectul va face față creșterilor de temperatură cauzate de schimbările climatice. Lucrările vor fi făcute în două faze. Prima fază începe la sfârșitul anului 2020 și se va încheia în 2023. Apoi a doua fază se va termina pentru Jocurile Olimpice în 2024, continuând apopi până în 2030. Marele parc va costa 72 de milioane de dolari. Emblemă a Parisului, Turnul Eiffel e admirat de 7 milioane de vizitatori anual și de 20 de milioane de persoane care vin numai să-l vadă. Primărița Parisului, Anne Hidalgo, a dezvăluit recent proiectul pe care l-a ales pentru a reamenaja zona din jurul Turnului Eiffel din Paris, decizând să construiască un parc fabulos.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...