Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

marți, 28 mai 2019

Foc pe cerul Australiei


În noaptea de 26 mai, o minge de foc a iluminat cerul Australiei și a făcut pe toată lumea să sune cu disperare la urgență.
Unii locuitori s-au speriat rău, gândindu-se că e un semn ceresc careanunță nenorociri. Totul s-a întâmplat în puține clipe, la puțin după miezul nopții. Meteoritul a intrat în atmosfera Pământului cu viteza de 44.100 km/h dezintegrându-se la altitudine de 31,5 km. Focul de pe cer a fost surprinse și de camerele cu circuit închis ale spitalului Royal Adelaide Hospital din Adelaide, în Australia Meridională.
Ce sunt meteoriții și cum îi deosebim de meteori, asteroizi, comete
Iată ce explică Nasa:
  • Asteroid: Un asteroid este un mic care orbitează Soarele. Cei mai mulţi se găsesc în centura de asteroizi (între Marte şi Jupiter), dar se pot găsi oriunde (inclusiv pe o traiectorie în impact cu Pământul)
  • Meteoroid: Când doi asteroizi se ciocnesc unul cu altul, micile bucăţi care se rup se numesc meteoroizi
  • Meteor: Dacă un meteoroid intră în atmosfera Pământului, începe să se pulverizeze şi devine meteor. Pe Pământ apare ca o dâră de lumină pe cer, fiindcă roca arde
  • Meteorit: Dacă un meteoroid nu se pulverizează complet şi supravieţuieşte călătoriei în atmosfera Pământului, poate ateriza pe Pământ. În acest punct, devine meteorit.
  • Cometă: Ca şi asteroizii, o cometă orbitează Soarele. Totuşi, în loc să fie făcută mai mult din rocă, o cometă conţine multă gheaţă şi gaze, ceea ce rezultă î uimitoare coz ice se formează în urma lor (din cauza gheţii şi a prafului ce se pulverizează).
Focul de pe cerul Australiei, care a arătat ca o minge de foc, a provenit de la un meteorit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...