miercuri, 29 mai 2019
Care sunt alimentele care nu trebuie să fie mâncate niciodată după 30 de ani
Alimentele nesănătoase
sunt nesănătoase la orice vârstă,, de aceea există alimente care nu trebuie mâncate niciodată după 30 de ani..
După 30 de ani, corpul devine mai puțin
capabil să tolereze alimentele nesănătoase. Așa că e bine de știut că, după ce
ați ajuns la vârsta mijlocie, riscul de a face unele boli crește. Dieta joacă
un rol important în prevenirea cancerului, a diabetului și a bolilor de inimă.
Iată alimentele care trebuie să nu le mâncați niciodată după 30 de ani, ca să
nu vă îmbolnăviți:
1. Iaurt cu arome: conțin zahăr, în cantitate
de 47 de grame. Este o cantitate mai mare decât zahărul pe care un om trebuie
să-l mănânce zilnic, care este de 38 de grame pentru bărbați și 25 de grame
pentru femei. În schimb, mâncați iaurt grecesc și îl amestecați cu fructe
uscate acasă. Cele mai multe iaurturi cu arome conțin arome artificiale.
2. Soia este un alt ingredient despre care se
crede că e sănătos, dar în realitate nu e mai bun decât carne ape care vreți
s-o înlocuiți. Soia e mult modificată genetic, putând să provoace inflamații în
corp și să interfereze cu funcția tiroidei. O altă problemă este că soia
conține fitoestrogeni, care imită estrogenii din corp. De aceea soia nu se dă
copiilor care încă sunt în creștere. Însă, toată lumea ar trebui să evite soia.
4. Peștele de crescătorie. Din nefericire,
70% din peștele găsit în piețe este de crescătorie. Trebuie evitați astfel de
pești, fiindcă sunt hrăniți cu antibiotic și hrană uscată. De asemenea optați
pentru pește proaspăt în locul celui congelat. Cel mai recomandabil este
peștele cât mai recnt prins.
5. Pâinea alba. Trebuie evitată fiindcă
favorizează creșterea zahărului în sânge. Pâinea alba are de asemenea mai
puține fibre decât cea integrală. Pâinea alba nu are aproape deloc vitamine și
minerale. Covrigii au aceleași probleme. Nu au
nutrienți, nu au fibre, dar au o tonă de sare! Mâncând covrigi, ingerați
565 mg, cu peste un sfert mai mult decât este necesarul zilnic.
6. Sucul de fructe. Sucurile din comerț au
prea mult zahăr. Sunt de asemenea adesea pasteurizate, ceea ce înseamnă că toți
nutrienții foarte sensibili conținuți sunt distruși.
7. Feriți-vă de alimentele gata preparate. Acasă puteți păstra
mult alimentele gătite? Cele de la magazine rezistă din cauza chimicalelor
adăugate ca să nu se altereze. De asemenea, alimentele gata preparate sunt pe
bază de uleiuri hydrogenate ca să pară proaspete mai mult timp.
8. Evitați popcorn-ul cu unt la microunde. Pe
măsură ce îmbătrânim, trebuie să ne protejăm împotriva declinului cognitiv. De
aceea trebuie să ținem mereu creierul activ, să învățăm lucruri noi și să facem
cuvinte încrucișate, jocuri, puzzle-uri. Unul dintre cele mai rele alimente
pentru creier este pocornul cu un la microunde. Evitați și popcorn-ul de pe
piață, la care se adaugă tone de zahăr și de sare.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Adăugaţi un comentariu/Add a comment