|
Măslinii au devenit simbolul păcii foto: Mircea Avram |
Dar sunt măslinele bune de mâncat cu adevărat? În realitate, măslinele sunt fructe. Sunt rudă cu mango, cireșe, piersică, migdale și fistic. Unele necoapte sunt verzi și devin mov când se coc. Altele rămân verzi și coapte. Nicio măslină nu e natural neagră. Un aditiv. E 579, e folosit pentru a le face negre înainte de a fi vândute. Însă un alt aditiv folosit la producerea unor măsline negre poate să crească riscul de cancer.
Măslinele reduc procesul de îmbătrânire al corpului
Naturale, măslinele sunt bogate în antioxidanți și vitamina E care reduce procesul de îmbătrânire a corpului. Studiile au arătat că sunt bune pentru inimă, protejează de osteoporoză și de cancer. Grăsimile conținute în măsline sunt sănătoase. Circa 74% din conținutul de grăsimi este acid oleic care este un acid gras monosaturat. Măslinele constau din 75–80% apă, 11–15% grăsimi, 4–6% calorii și protein. Unele măsline conțin urme de metale grele. Totuși sunt considerate sigure deoarece nivelul acestora e scăzut. Fiind scăzute în carbohidrați și bogate în grăsimi sănătoase, vitamina E, cupru, calciu, sodium și în cazul măslinelor negre, fier, măslinele sunt bune pentru sănătate. Însă aveți grijă să nu mâncați multe o dată. Nu trebuie mâncate chiar zilnic, din cauza marelui conținut de sare, dar nu trebuie să vă lipsească de la masă totuși. Măslinele sunt cu adevărat foarte bune pentru sănătate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Adăugaţi un comentariu/Add a comment