Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

joi, 9 mai 2019

Supercuriozități


* Sorbul alb crește în Europa și fructele sale sunt folosite pentru gemuri și vin. Odinioară era numit ”arborele vreme”, fiindcă partea albă a frunzelor sale devine vizibilă când urmează să plouă. Când bate vântul, mișcând frunzele, jocul de alb și verde e spectaculos.


*Domnitorul Alexandru cel Bun (1400-1432) a ctitorit și rectitorit mânăstirile Bistrița, din Moldova, Neamț, Moldovița, cărora le-a dăruit odoare și averi.

* Domnitorul Moldovei Alexandru cel Bun (1400-1432) a avut o prietenie strânsă cu domnitorul Țării Românești, Mircea cel Bătrân (1355 – 31 ianuarie 1418). După moartea acestuia din urmă Alexandru cel Bun l-a sprijinit pe tron pe fiul lui Mircea cel Bătrân, Alexandru I Aldea (1431-1436).

* Atomii, cea mai mică particulă a unei materii chimice, nu pot să fie văzuți cu ochiul liber. Abia n anii 1970, când s-au descoperit microscoapele electronice performante, au început să se facă vizibili.

*Ricșele sunt vehicule destinate transportului de persoane și sunt trase de oameni. Dacă se folosește ca propulsie o bicicletă, se numește ricșă-bicicletă. Se folosesc în Asia.

*Atenție! Trebuie să ne uscăm cu foehnul (uscătorul de păr) numai în locuri uscate, altfel ne putem curenta mortal. Sârmele încălzite din foehn intră în contact cu apa din baie, apa se încarcă electric. În romanele polițiste, criminalul aruncă un foehn în funcțiune în cada unde se află victima.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...