Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

luni, 10 iunie 2019

Supercuriozități

*Britanicul Joseph Thompson a descoperit în că nucleul atomului e înconjurat de straturi sub formă sferică (învelișuri), în care se mișcă electronii. Pentru această descoperire a primit premiul Nobel în 1906.





*Denumirea de magnet provine de la ținutul Magnesia din Macedonia. Grecii antici au fost primii oameni care au descoperit acolo roci magnetice.

*Lungimea țărmurilor Norvegiei este, în linie dreaptă, de 1.700 de kilometri. Însă, dacă se urmăresc contururile fiordurilor, lungimea țărmurilor norvegiene este de 27.000 de kilometri.

*Poate de multe ori v-ați întrebat ce sunt mariachi, pe care i-ați văzut în telenovele. Mariachi sunt trubadurii Mexicului, cântăreți tradiționali care se îmbracă în frumoase costumații specifice. Denumirea poate fi dată unei formații, dar și unui singur om, dar chiar și muzicii pe care o cântă.

* Cea mai mare statuie din lume făcătoare de minuni se află la renumitul Sanctuar de la  la Şumuleu Ciuc. A fost sculptată de un artist necunoscut și are o vechime de peste 500 ani. În 1798 a fost declarată făcătoare de minuni pentru că, în numeroase rânduri, strălucirea ei a cuprins toată biserica, fără să fie nevoie de alte surse de lumină. De asemenea, a făcut numeroase miracole pentru credncioși. Lucrarea făcută din lemn de arţar are o înălţime de 2,53 de metri. Statuia, de-a lungul timpului a fost îmbrăcată şi decorată cu bijuterii preţioase, care au fost oferite de familii catolice aristocratice din rândul secuilor. Şumuleu Ciuc este locul de pelerinaj al catolicilor din Europa de Est.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...