Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

sâmbătă, 2 noiembrie 2019

Misterele celui mai vizitat cimitir din lume


Père Lachaise din Paris, capitala Franței, este cel mai vizitat cimitir din lume, iar misterele acestui cimitir, cel mai vizitat din lume, fascinează întreaga lume. Fondat în 1804, acesta este cunoscut pentru frumoasele sale mausolee și pentru că este locul de veci al unor oameni celebri, cum ar fi Oscar Wilde și Jim Morrison. Aici odihnește, pentru eternitate, potrivit legendei, și o misterioasă contesă rusoaică.
Contesa rusoaică a murit în 1818, la 40 de ani
Îngrijorată că nu va avea vizitatori după moarte, ea a promis averea familie sale oricărei personae care ar fi petrecut un an și o zi cu ea în mormânt. Este vorba de
Elisabeth Demidoff (în realitate numită Elisabeta Demidov, născută Stroganoff/Stroganov), descendentă a unei familii de industriași care a făcut avere din sare și blănuri. Ea a fost căsătorită cu Nikolai Nikitich Demidoff, de asemenea moștenitorul unei averi de industriaș care a făcut bani din fier.

Contesa misterioasă a murit la 40 de ani


 Căsătoria lor nu a fost fericită. În cele din urmă, cei doi s-au despărțit și Elisabeth a decis să trăiască la Paris. A murit la 40 de ani, în 1818, și a avut o dorință neobișnuită. După moartea lui Demidoff, rudele au fost șocate când au descoperit că testamentul ei prevedea că milioanele sale de franci să revină persoanei care va petrece cu trupul său neînsuflețit depus într-un sicriu de cristal în mormântul ei alb un an și o zi. Pereții și tavanul mormântului erau acoperite de oglinzi. Astfel, cel care avea s-o însoțească avea să privească din toate părțile prințesa moartă. Și era condamnat să nu schimbe o vorbă cu cu nimeni timp de 365 de zile. Nici cu persoana care avea să-i aducă mâncare, era stipulat în testament. Numai seara, când porțile cimitirului se închideau, sau foarte devreme dimineața, putea să facă o plimbare prin cimitir.

Alte legende despre mormântul contesei

Mulți oameni care au încercat să împlinească cerințele contesei moarte nu au reușit. Au fost pe punctul să înnebunească, fiindcă ar fi auzit sunete misterioase, a scris ziarul ”Alas”, poveste care este relatată astăzi de ghizii tururilor pariziene entuziaștilor amatori de paranormal. Povestea a apărut și în ”Chicago Daily Tribune”, în 1893, sub titlul ”O șansă să devii bogat; ciudatul testament al unei prințese rusoaice”. Ziarul precizează că testamentul nu menționează că străinii nu ar fi acceptați. Astfel, americanii cărora nu le era teamă de stafii puteau să se îmboțățească în 365 de zile plus o zi. Povestea, care ar fi falsă, a fost reprodusă peste tot, în Franța, Europa și America. Mii de oameni au scris adminsitratorului de la faimosul cimitir, oferindu-se să îndeplinească dorința contesei. În arhive, încă mai există șase scrisori de intenție din 1893, din SUA, Norvegia, Croația, Canada și Germania. Scrisorile au continuat să vină și în secolul XX. Au mai apărut și alte legende despre mormântul contesei. Demidoff ar fi o ”baroneasă vampir din Paris”, din cauza lupilor și a altor simboluri de la mormânt care ar indica o legătură cu Bram Stoker. Dar nu există nici o dovadă că Demidoff ar fi subt sângele cuiva. Elisabeth Demidoff însăși ar fi fără îndoială surprinsă de miturile ce au apărut privitoare la locul său de veci. Milioane de turiști vizitează annual Père Lachaise și pot să vadă cu ochii lor mormântul ei. Misterele celui mai vizitat cimitir din lume fascinează întreaga lume.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...