Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

luni, 16 decembrie 2019

Știați că anul 2020 va avea o zi în plus? E un semn rău? De ce se întâmplă acest lucru?


Anul 2020 va avea 366 de zile. Se spune că este un an bisect. Are o zi în plus pentru a corecta decalajul dintre durata anului astronomic (365,24 de zile) și calendarul obișnuit (365 de zile).
Ziua în plus corespunde zilei de 29 februarie, iar aceasă particularitate se întâmplă la fiecare 4 ani. Decalajul naural este produs de revoluția nesincronică a Terrei, care parcurge exact 365,242198 de zile rotindu-se în jurul soarelui. Dacă nu ar exista această zi de decalaj, ar însemna ca anoimpurile să-și schimbe datele de-a lungul timpului. Ca o curiozitate, cei născuți la 29 februarie își serbează ziua la 28 februarie și doar la 4 ani în ziua corectă.

Originea acestei zile datează din anul 46 

În Irlanda, bebelușii născuți în ziua de 29 de februarie primesc un premiu de 100 euro. Originea acestei zile datează din anul 46 d.Hr. , când decalajele calendarului acumulate obligau ca un an să aibă 445 de zile, numit ”an de confuzie”. Aunci s-a pornit de la zero, cu o reformă a calendarului roman impulsionată de Iulius Cezar, lider poliic și militar roman, una dintre cele mai influente personalități din isorie, care a trăit înre 13 iulie 100 î.Hr. și 15 martie 44 î.Hr., care s-a consultat cu astronomul și matemaicianul Sosigenes din Alexandria (Egiptul antic). Numitul ”Calendar iulian” includea o zi în plus la fiecare patru ani care compensa acest decalaj. În Roma antică, această zi era considerate sacră și se celebrau mari sărbători care includeau schimburi de daruri, spectacole de gladiatori și eliberări de sclavi. Unele personae consideră anul bisect drept un semn rău, asociat cu dezastre naturale, accidente sau crize economice. Și, porivit tradiției ezoterice, se crede exact conrariul, că anul cu 29 februarie ne rezervă success.

Curiozități privitoare la anul bisect 2020



• Dacă Iulius Cezar nu crea anii bisecți, 29 februarie 2020 ar fi de fapt 16 iulie 2021.

• Fiecare 29 februarie cade în altă zi. În 2016 a fost luni, în 2020 va fi sâmbăă și în 2024 va fi joi. Ziua din săptămână a unui an bisect se repetă la fiecare 28 de ani.

Anul 2020 va avea un an în plus fiindcă este un an bisect, care se repeta la 4 ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...