Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

joi, 23 ianuarie 2020

Cum să trăim mai mult? Exercițiul simplu care poate crește speranța de viață


Cum să trăim mai mult, mai fericiți și să avem o viață mai împlinită este un scop pentru noi toți. O simplă activitate poate duce la toate acestea.
Ziarul britanic ”The Express” a oferit soluția.

Studiile prezentate de această publicație au arătat că secretul prelungirii vieții este mișcarea corpului. Exercițiile – în special drumețiile – sunt un mod de a crește endorfinele, hormonii care ne asigură fericirea. Plimbările lungi, care fac ca inima să bată mai repede, cresc nivelele de dopamine și serotonine din sistemul nostru circulator. Acești hormoni, produși de glande, ajută la proliferarea sentimentelor pozitive, inclusiv fericirea și plăcerea. În special, endorfinele sunt ucigași naurali ai durerii în corp. Ajuă la ușurarea oricărei dureri. În 2008, progresele tehnologiei au făcut posibilă măsurarea moduluiî în care exercițiile influențează numărul de endorfine eliberate în corp.

 

Cum să trăim mai mult. Iată explicațiile științifice 

Pentru a determina cum să trăim mai mult, cercetătorii au studiat endorfinele, care sunt ucigașii naturali ai durerii din corp. Folosind scanările tomografice, aceștia au vizualizat creierele atleților înainte și după exercițiile fizice. Astfel, ei au descoperit că, într-adevăr, exercițiile cresc hormonii ce ne ajută să ne simțim bine și îmbunătățesc buna dispoziție. Nivelele crescute de dopamină pot duce la o stare de euforie, fericire, întăresc motivația și concentrarea, iar serotonina contribuie la starea de bine și la fericire. Cheryl Lythgoe, Head Matron de la Benenden Health – una din clinicile prestigioase din Marea Britanie – spun că exercițiile fizice sunt de asemenea benefice fiindcă reduc pierderile osoase la persoanele cu vârste de pese 35 de ani. Exercițiile regulate pot ajuta corpul împotriva bolilor de inimă, tensiune, congestie cerebrală, obezitate și boli colaterale, cum ar fi diabetul. De asemenea, exercițiile ajută nu numai la păstrarea sănătății fizice, ci și a sănătății mentale. Persoanele care fac drumeții sunt mai sănătoase și mai fericite, spune Lythgoe, care adaugă că acestea se recuperează mai ușor după ce se rănesc sau suferă vătămări ale articulațiilor.

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...