Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

joi, 30 iulie 2020

Ziua prieteniei, la 30 iulie. Câte tipuri de prietenie sunt?


Astăzi, 30 iulie, este serbată Ziua internațională a prieteniei. Mereu se caută momente de a sărbători. De aceea a fost create și această zi.
”Și noi suntem prieteni”! Foto: Ofelia Mazilu
O sărbătoare care își are originea în simpla relație între indivizi și care datează din timpuri imemoriale. Doctorul Artemio Bracho a fost un pionier în lumea de hispanică, din Paraguay în special, care a vut ideea de a marca o zi specifică în care să comemoreze dragostea de aproapele. Însă, înaintea sa, ilustrul filosof al Greciei antice, Aristotel, născut în
385 î.Hr. și intrat în eternitate în 323 î.Hr, a făcut o uluitoare clasificare a prieteniei.

Trei tipuri de prietenie

Iată cele trei tipuri de pritenie, potrivit lui Aristotel. În primul rând este vorba de prietenia utilă. Dincolo de afecțiune, două persoane se implică în treburile lor comune pentru a obține beneficiu. Nu este o relație permanentă, ci chiar opusul. Durata acesteia va fi cât timp au nevoie amândoi pentru a-și atinge scopul. Pentru filosof, este o prietenie foarte prezentă la adulți. Prietenia pentru plăcere: Aici Aristotel se referă direct la tineri, la care această plăcerea este mai prezentă. La fel ca prietenia utilă, el a inclus-o și pe aceasta într-un subgrup de accidentalitate în rândul prieteniilor. Apare de obicei între oameni care participă la activități comune și se încheie o dată cu atingerea maturității sau cu schimbarea gusturilor. Prietenia pe bune: Acoperită de intenționalitate pentru gânditor, deși fără obiectivul obținerii unui anumit beneficiu din aceasta. Sunt relații în care gustul pentru anumite aspecte ale vieții este împărtășit și Aristotel a profetizat că sunt pentru toată viața (atât timp cât bunătatea este cea care guvernează actele). Astăzi, 30 iulie, este serbată Ziua internațională a prieteniei, de aceea am dezbătut câte tipuri de prietenie sunt.Dumneavostră ce ziceți. Câte tipuri de prietenie sunt?

 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...