Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

marți, 29 septembrie 2020

Marele mister al stigmatelor lui Padre Pio

 Marele mister al stigmatelor lui Padre Pio a fost reamintit de presă la comemorarea a 52 de ani de la intrarea sa în eternitate. Unul dintre cei mai cunoscuți sfinți creștini ai secolului XX, Padre Pio s-a născut la 25 mai 1887 și a murit la 23 septembrie 1968.


A fost faimos atât pentru stigmatele lui Hristos, pe care le-a avut și au dispărut misterios chiar în ziua morții sale, dar și datorită levitației pe care a experimentat-o. El s-a născut în Pietrelcina, provincia italiană Benevento, din apropiere de Napoli, sub numele Francesco Forgione și a primit numele Pius, în limba italiană Pio, când a intrat în ordinul Capucinilor. Fost preot și călugăr, Padre Pio este considerat sfânt în Biserica Catolică și a fost canonizat de Papa Ioan Paul al II-lea. Acestui venerabil exorcist i se atribuie miracole. Putea să citească inimile și se manifesta în mai multe locuri în același timp.

 Încă din copilărie, atras de Dumnezeu

A fost un copil introvertit, petrecea ore rugându-se în fața altarului din biserica Santa Ana. Vocația sa s-a manifestat de la vârsta de numai 8 ani. Grazio, tatăl său, a emigrat în Argentina, ca să-i poată plăti studiile. La 15 ani, a îmbrăcat tunica fraciscană și a fost botezat Fray Pio de Pietrelcina. La 10 august 1910 a devenit preot în Benevento. Din 1916 s-a instalat în San Giovanni Rotondo, unde a trăit până la moarte. Însă se întorcea adesea în satul natal. În 1918 s-a îmbolnăvit de gripă spaniolă în timpul pandemiei de la acea vreme. Milioane de oameni au murit, dar el s-a salvat. În plin Al Doilea Război Mondial, și-a început marea opera: spitalul Casa de ușurare a suferinței din San Giovanni Rotondo. Inaugurat în 24 iulie 1954, acesta a devenit unul din spitalele cele mai importante din Italia.

Lupta împotriva diavolului

Într-o scrisoare de la 18 ianuarie 1912, trimisă părintelui Augustin, Padre Pio spunea aceste cuvinte despre satana: ”A venit la mine în aproape toate formele. De câteva zile vine să mă viziteze împreună cu alte spirite infernale înarmate cu bastoane și pietre. Ce e mai rău e că vine cu semeni ai săi. De câte ori m-a scos din pat și m-a târât prin locuință”. Padre Pio a devenit exorcist. După metoda Mântuitorului, Iisus Hristos, spunea pe un ton ferm și marcant: ”Taci!” ”Gata!” ”Pleacă!” După aceste cuvinte, posedatul se calma. O dată, înainte de eliberare, cel rău ar fi strigat: ”Padre Pio ne superi mai mult ca Sfântul Mihail”. Un alt preot exorcist, părintele Tarcisio de Cervinara, care a fost prezent, l-a întrebat pe Padre Pio dacă a auzit cuvintele celui rău și sfântul i-a răsăuns: ”satana îmi știe de frică”. Marele mister al stigmatelor lui Padre Pio a fost reamintit de presă la comemorarea a 52 de ani de la moartea sa. 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...