Ce să facem pentru a nu mai suferi de mâini și picioare reci, cum ne pot ajuta alimentele, ne ajută ”Gangnam Times”.
Sindromul Raynaud, care face ca mâinile și picioarele să fie reci, este asociat cu probleme de circulație a sângelui și reglarea temperaturii. Unele alimente pot ajuta la îmbunătățirea circulației sanguine și la reglarea temperaturii. Iată cele care sunt de ajutor în acest scop:
1.Ghimbir
Ghimbirul are efectul de a ridica temperatura sîngelui și de a ameliora
circulația sanguină. Nutrienții conținuți în ghimbir ajută la îmbunătățirea
circulației sângelui și dilatarea vaselor de sânge. Se recomandă consumul de
ceai de ghimbir sau adăugarea de ghimbir proaspăt în mâncare. De asemenea puteți
îmbunătăți gustul mâncării cu pudră de ghimbir.
2. Ardei iute
Ardeiul iute conține capsaicină care are efect de ridicare a
temperaturii corpului. Capsaicina poare ușura simptomele bolii Raynaud prin
stimularea de căldură a corpului. Dacă vă place gustul iute, puteți să adăugați
la mâncare ardei iute. Dar pentru a nu face rău digestiei trebuie consumat cu
moderație.
3. Nuci
Nucile și alte fructe uscate, cum ar fi migdalele și nucile pecan, conțin
acizi omega 3 care îmbunătățesc fluxul sanguin și au impact pozitiv asupra
sănătății vasculare. Puteți să luați o gustare constituită din aceste fructe
sau să le adăugați la salate. Aveți grijă că sunt bogate în calorii, trebuie să
le consumați cu moderație.
4. Ceaiul verde
Ceaiul verde este bogat în antioxidanți care pot îmbunătăți circulația
sângelui. De asemenea, ceaiul verde are efectul de a crește temperatura
corpului. De aceea un consum zilnic de ceai verde duce la ușurarea simptomelor
bolii Raynaud. Însă trebuie evitat dacă sunteți sensibili la cofeină.
5. Somon
Peștii grași cum este somonul conțin acizi grași oemga 3 care
îmbunătățesc circulația și reduc inflamațiile. De aceea sunt eficienți în
ușurarea simptomelor bolii Raynaud. Se poate consuma somon prăjit, la abur sau
adăugat în salate. Un consum regulat de somon îmbunătățește circulația.
6. Spanac
Frunzele verzi, cum are spanacul, conțin fier și vitamina K, care ajută
la menținerea sănătății sângelui și îmbunătățește circulația sanguină. Spanacul
poate fi consumat în diferite mâncăruri sau salate. Un consum regulat de spanac
îmbunătățește circulația sângelui.
7. Roșiile
Roșiile conțin puternici antioxidanți cum ar fi licopen, care
îmbunătățește circulația și promovează sănătatea vasculară. Adăugați roșii în
diferite mâncăruri, salate, supe, la paste.
8. Usturoi
Usturoiul ajută la îmbunătățirea circulației sângelui și favorizează
dilatarea vasculară. Poate fi eficient în ușurarea simptomelor bolii Raynaud. Se
poate adăuga la mâncare și ajută la îmbunătățirea circulației sanguine.
9. Apa
Hidratatea reduce vâscozitatea sâgelui, favorizând circulația sanguină. Deshidratarea
poate exacerba simptomele bolii Raynaud. Este esențial să beți o cantitate suficientă
de apă în fiecare zi. Mai ales, iarna, în casă, încălzirea poate duce la
creșterea pierderii de apă din corp. De aceea este bine să beți frecvent apă.
10. Cartofii dulci
Cartofii dulci sunt bogați în vitaminele A și C care ajută la menținerea
sănătății vasculare și îmbunătățesc circulația sanguină. Cartofii dulci pot
ușura simptomele bolii Raynaud și îmbunătățesc circulația sângelui în general.
Noi vă oferim aici câteva ajutoare, dar nu uitați că cel mai important este să
consultați medicul. Ce să facem pentru a nu mai suferi de mâini și picioare reci,
cum ne pot ajuta alimentele, ne spune publicația ”Gangnam Times”.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Adăugaţi un comentariu/Add a comment