Ce să adăugăm în cafea pentru a ne face mai sănătoși a dezvăluit recent un ziar britanic.
Un gastroenterolog format la Școala de Medicină Harvard a recomandat ca, prin adăugarea unor cantități mici din anumite alimente în cafea, aceasta poate deveni o băutură mai sănătoasă. Potrivit unui raport publicat de ziarul The Mirror, medicul Saurabh Sethi, gastroenterolog cu 1,3 milioane de urmăritori pe Instagram, a distribuit recent un videoclip pe contul său în care prezintă modalități de a face cafeaua de dimineață mai sănătoasă.Primul ingredient recomandat
El a declarat: „Majoritatea oamenilor omit
trei lucruri simple pe care le pot adăuga în cafeaua lor”, adăugând că
„includerea unui singur ingredient simplu poate transforma cafeaua în cea mai
sănătoasă băutură. ”Primul ingredient recomandat este scorțișoara.
„Chiar și un vârf de cuțit de scorțișoară poate reduce creșterile bruște ale
glicemiei și oferă efecte antioxidante puternice”, a spus el.
Al doilea ingredient
Un studiu a arătat că scorțișoara este
eficientă în reducerea nivelului de zahăr din sânge, a colesterolului și a
trigliceridelor la pacienții diabetici. De asemenea, se știe că este bogată în
antioxidanți, care ajută la reducerea oxigenului activ ce provoacă stres
oxidativ prin deteriorarea celulelor sănătoase. Al doilea ingredient
recomandat este uleiul MCT (trigliceride cu lanț mediu). Dr. Sethi a
explicat: „Este vorba de un extract din nucă de cocos care oferă energie de
durată și este benefic pentru sănătatea creierului.”
Ciocolată neagră
Spre deosebire de majoritatea grăsimilor,
uleiul MCT este absorbit direct de ficat, fără a trece prin fluxul sanguin,
servind drept sursă imediată de energie și putând fi transformat în cetone
produse în timpul degradării grăsimilor. Gustul său neutru îl face ușor de
folosit în băuturi sau în dressinguri pentru salate. În cele din urmă,
Dr. Sethi a recomandat adăugarea pudrei de ciocolată neagră în cafea. El
a spus: „Bogată în polifenoli, aceasta furnizează nutrienți bacteriilor
intestinale benefice atunci când este combinată cu cafeaua.”
Reducerea riscului de ateroscleroză
Numeroase studii au arătat că polifenolii
din ciocolată sunt eficienți în creșterea numărului de bacterii intestinale
benefice, precum lactobacilii și bifidobacteriile. De asemenea, presa a relatat
că antioxidanții din ciocolata neagră pot contribui la scăderea nivelului de
colesterol LDL („colesterolul rău”), la prevenirea deteriorării celulelor, la
reducerea riscului de ateroscleroză, la îmbunătățirea controlului glicemiei și
la stimularea sănătății creierului. Ce să adăugăm în cafea pentru a ne face mai
sănătoși a dezvăluit recent ziarul britanic The Mirror.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Adăugaţi un comentariu/Add a comment