Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

miercuri, 15 octombrie 2025

Ce să adăugăm în cafea pentru a ne face mai sănătoși

 Ce să adăugăm în cafea pentru a ne face mai sănătoși a dezvăluit recent un ziar britanic.

Un gastroenterolog format la Școala de Medicină Harvard a recomandat ca, prin adăugarea unor cantități mici din anumite alimente în cafea, aceasta poate deveni o băutură mai sănătoasă. Potrivit unui raport publicat de ziarul The Mirror, medicul Saurabh Sethi, gastroenterolog cu 1,3 milioane de urmăritori pe Instagram, a distribuit recent un videoclip pe contul său în care prezintă modalități de a face cafeaua de dimineață mai sănătoasă.

Primul ingredient recomandat

El a declarat: „Majoritatea oamenilor omit trei lucruri simple pe care le pot adăuga în cafeaua lor”, adăugând că „includerea unui singur ingredient simplu poate transforma cafeaua în cea mai sănătoasă băutură. ”Primul ingredient recomandat este scorțișoara. „Chiar și un vârf de cuțit de scorțișoară poate reduce creșterile bruște ale glicemiei și oferă efecte antioxidante puternice”, a spus el.

Al doilea ingredient

Un studiu a arătat că scorțișoara este eficientă în reducerea nivelului de zahăr din sânge, a colesterolului și a trigliceridelor la pacienții diabetici. De asemenea, se știe că este bogată în antioxidanți, care ajută la reducerea oxigenului activ ce provoacă stres oxidativ prin deteriorarea celulelor sănătoase. Al doilea ingredient recomandat este uleiul MCT (trigliceride cu lanț mediu). Dr. Sethi a explicat: „Este vorba de un extract din nucă de cocos care oferă energie de durată și este benefic pentru sănătatea creierului.”

Ciocolată neagră

Spre deosebire de majoritatea grăsimilor, uleiul MCT este absorbit direct de ficat, fără a trece prin fluxul sanguin, servind drept sursă imediată de energie și putând fi transformat în cetone produse în timpul degradării grăsimilor. Gustul său neutru îl face ușor de folosit în băuturi sau în dressinguri pentru salate. În cele din urmă, Dr. Sethi a recomandat adăugarea pudrei de ciocolată neagră în cafea. El a spus: „Bogată în polifenoli, aceasta furnizează nutrienți bacteriilor intestinale benefice atunci când este combinată cu cafeaua.”

Reducerea riscului de ateroscleroză

Numeroase studii au arătat că polifenolii din ciocolată sunt eficienți în creșterea numărului de bacterii intestinale benefice, precum lactobacilii și bifidobacteriile. De asemenea, presa a relatat că antioxidanții din ciocolata neagră pot contribui la scăderea nivelului de colesterol LDL („colesterolul rău”), la prevenirea deteriorării celulelor, la reducerea riscului de ateroscleroză, la îmbunătățirea controlului glicemiei și la stimularea sănătății creierului. Ce să adăugăm în cafea pentru a ne face mai sănătoși a dezvăluit recent ziarul britanic The Mirror.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...