Achacha este o un
fruct portocaliu din Bolivia despre care se spune că este foarte important
pentru sănătate.
Nu numai că este foarte bogat în nutrienţi, dar este şi mai
sărac în zahăr decât alte fructe. Fructul Achacha, cunoscut sub numele Garcinia
humilis, a fost cultivat de secole în bazinul tropical amazonian din Bolivia. Rudă
cu mangostanul, are un gust asemănător cu fructul pasiunii. Achacha, în
traducere « sărutul mierii », este portocaliu când se coace, de forma
unui ou cu lungimea de până la 6 cm şi diametrul de 4 cm. Bogat în vitamina C,
riboflavină, potasiu şi folaţi, achacha este de mare folos îndeosebi pentru femeile
însărcinate, fiindcă sunt mai sărace în zahăr decât multe alte fructe. Nu numai
miezul este bun pentru sănătate, ci şi coaja este foarte bogată în nutrienţi. Fructul
a fost aclimatizat în Australia
şi recent a fost introdus pe piaţă în Marea Britanie. Se păstrează bine până la 4-6 săptămâni, la
temperature camerei. Achacha are proprietăţi miraculoase, combate foamea.
Conţinând antioxidanţi, ajută la eliminarea radicalilor liberi din organism.
Mierea extrasă din fruct se vinde de zece ori mai scump decât mierea. Partea
internă a cojii se foloseşte pentru curăţarea pielii inclusiv de negi.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Adăugaţi un comentariu/Add a comment