Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

sâmbătă, 8 martie 2014

Achacha, un fruct miraculos



Achacha este o un fruct portocaliu din Bolivia despre care se spune că este foarte important pentru sănătate.
Nu numai că este foarte bogat în nutrienţi, dar este şi mai sărac în zahăr decât alte fructe. Fructul Achacha, cunoscut sub numele Garcinia humilis, a fost cultivat de secole în bazinul tropical amazonian din Bolivia. Rudă cu mangostanul, are un gust asemănător cu fructul pasiunii. Achacha, în traducere « sărutul mierii », este portocaliu când se coace, de forma unui ou cu lungimea de până la 6 cm şi diametrul de 4 cm. Bogat în vitamina C, riboflavină, potasiu şi folaţi, achacha este de mare folos îndeosebi pentru femeile însărcinate, fiindcă sunt mai sărace în zahăr decât multe alte fructe. Nu numai miezul este bun pentru sănătate, ci şi coaja este foarte bogată în nutrienţi. Fructul a fost aclimatizat în Australia şi recent a fost introdus pe piaţă în Marea Britanie. Se păstrează bine până la 4-6 săptămâni, la temperature camerei. Achacha are proprietăţi miraculoase, combate foamea. Conţinând antioxidanţi, ajută la eliminarea radicalilor liberi din organism. Mierea extrasă din fruct se vinde de zece ori mai scump decât mierea. Partea internă a cojii se foloseşte pentru curăţarea pielii inclusiv de negi. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...