Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

vineri, 9 septembrie 2016

Misterele regelui care a construit cel mai frumos castel din lume

A fost nebun cu adevărat regele "poveștilor", Ludovic al II-lea al Bavariei? Această întrebare îi preocupă pe istorici de decenii bune.

Recent a apărut o scrisoare pe care el a scris-o cu o zi înainte ca el să fie arestat din care reiese că era complet sănătos mintal. Scrisoarea a fost prezentată de către Peter Gauweiler, expert în perioada istorică în care a trăit regele bavarez, a prezentat scrisoarea
primită de către Arhivele Statului Bavaria. Scrisoarea regelui începe cu "Scuzați-mi scrisul urât, vă scriu acestea într-o mare grabă". În continuare, regele spune cine se află în spatele arestării sale pe nedrept: prințul Luitpold, unchiul său. Într-adevăr, Luitpold a preluat tronul după moartea misterioasă a lui Ludovic din data de 13 iunie 1886, care a dispărut în lacul Starnberger.
 După ce construit o serie de castele (între care și fabulosul Neuschwannstein după care a fost inspirat castelul din filmele Disney ) în Bavaria, Ludovic al doilea al Bavariei (1845-1886)  a fost uzurpat sub acuzația că și-ar fi pierdut mințile de către unchiul său.
Acesta este fabulosul castel Neuschweinstein, construit  de Ludovic al II-lea:

Catelul Disney conceput după modelul său:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...