Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

marți, 30 martie 2021

Există dragoste de la distanță?

 

Dragostea de la distanță este un sentiment mai substantial decât în cazul cuplurilor care se văd zilnic, potrivit unui studiu.

În majoritate, oamenii cred că a fi departe împiedică a te bucura de beneficiile unei relații amoroase cum ar fi compania și sexul. Dar un studiu publicat de revista ”
Communication” destramă acest mit, ajungând la concluzia că relațiile amoroase la mare distanță sunt mai intime decât cele care sunt tot timpul împreună. Pentru studiu, cercetătorii de la universitățile din Hong Kong și Cornell din SUA, au recrutat 63 de perechi heterosexuale, dintre care jumătate locuiau în locuri geografice diferite de până la 17 luni. Ambelor grupuri li s-a cerut să țină un jurnal privitor la experiențele pe care le aveau, conversații, videoconversații, mesaje de text, mesaje prin poșta electronică și să noteze nivelul de intimidate la fiecare dintre acestea.

Bariera distanței are impact pozitiv

Experții au ajuns la concluzia că perechile de la distanță interacționează mai puțin, dar că puținele lor comunicări sunt mult mai intense și mai durabile. În special, le-a atras atenția că la fiecare discuție tind să reveleze mai multe lucruri despre ei înșiși și să-l idealizeze pe celălalt, comportante care sunt la baza intimității. Prin urmare, îndrăgostiții care trăiesc în locuri geografice diferite s-au arătat mai satisfăcuți de relație. ”Poate că bariera distanței îi face să facă eforturi mai mari pentru a-și comunica afecțiunea și asta are un impact pozitiv”, a spus Crystal Jian, coautor al studiului. În contrast, perechile care se văd zilnic vorbesc mult mai mult în cuplu, însă nu își comunică mereu dragostea și nu se idealizează unul pe altul. Între ipotezele lui Jian și ale colegului său, Jefferey T. Hancock, se numără și faptul că cei care se iubesc de la distanță nu se pot vedea de multe ori. Acest anonimat îi face să-și reveleze intimitatea mai mult.

Relațiile la distanță nu sunt sortite eșecului

De asemenea, fiind conștienți de puținul timp pe care îl au profită mai mult de acesta. Sting televizorul, lasă toate treburile de-o parte și sunt numai urechi pentru celălalt, spune Jian. Perechile apropiate fizic, potrivit psihologului Diego Castrillón, au uzura cotidianului și rutinei și tind să aibă dezacorduri pe subiecte minore. ”Cei care trăiesc separat vor paria pe menținerea stabilității fiindcă profită să se bucure de puținul timp pe care îl au, decât să-l consume cu certuri. Totuși, și aceste cupluri au provocările lor. La ei, uzura e distanța, spune expertul. Și totuși, Jian susține că, atunci când separarea e inevitabilă, aceste reații nu sunt destinate eșecului, cum cred mulți. Studiul arată dovezi solide că nu numai relațiile apropiate sunt salutare, ci dimpotrivă. Important este ca oamenii să comunice deschis și să fie atenți cu perechea, nu contează dacă e de aproape sau de departe, a ținut să sublinieze Jian.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...