Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

marți, 28 decembrie 2021

Cine a fost prima femeie pirat? Ce alte pirate renumite au existat?

Femeile pirat au dominat mările cu bărcile lor mici și mari. Controlau echipaje de bărbați și își demonstrau forța pentru a supraviețui economic.

Povestea femeilor pirat este prezentată de Laura Sook Duncombe, în cartea sa ”Femei pirat”.


”Mă simt onorată să prezint istoria acestor femei incredibile. Când vorbim despre ele, ne gândim că au fost frumoase sau aveau imagini de Halloween. Dar nu e așa. Făceau același lucru precum bărbații pirat”, a spus autoarea. Lansau atacuri pe mări și uscat pentru a obține bogății și pentru a-și extinde teritoriul. Nu toate erau de clasă inferioară. Au fost și regine. Făceau rău, nu erau persoane onorabile, dar ceea ce făceau era pentru a supraviețui.

Regina Artemisa a fost prima

Regina Artemisa care s-a născut în secolul V î.Hr., a fost prima femeie pirat. Ea a trăit în orașul grec Halicarnas. ”A fost prima femeie pirat, dar a fost și regină. Și-a extins puterea și a încercat să fie prosperă. A avut mare putere și pentru mine asta este fascinant”, spune autoarea Laura Sook Duncombe. Ea spune că bărcile piraților în vechile timpuri erau mici, nu monumentale cum le vedem în filme. În Evul Mediu au început să aibă bărci mai mari. Pirata franceză Juana de Belleville (Jeanne Clisson) a avut o ambarcațiune mai mare, între 1600 și 1700. Secolul XVIII a fost epoca de aur a ambarcațiunilor mari, ca de exemplu cea a lui Barbă Neagră, de la 1720. Sook povestește de asemenea viața reginei ilire Teuta (din 231 înainte de Hristos), care a fost numită Spaima Adriaticii. Și-a transformat toți membrii flotei sale în pirați și îi ataca pe romani. Jacquotte Delahaye era o pirată din America Centrală. A navigat pe mări pentru părinții ei au murit din cauza spaniolilor. A luptat împotriva Spaniei pentru a-și proteja fratele după ce au rămas orfani. Și astăzi există femei pirat în zonele unde există pirați. Pirații nu își îngropau comorile, cum spun legendele, ci cheltuiau banii pe care îi aveau, a ținut să precizeze autoarea.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...