Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

marți, 30 august 2022

Misterele morții prințesei Diana

 Misterele morții prințesei Diana continuă să intereseze pe toată lumea la 25 de ani de la dispariția sa. 


La douăzeci și cinci de ani de la moartea ei, la 31 august 1997,

există încă multe întrebări despre existența prințesei Dianei de Wales, a cărei biografie continuă să fie în mare măsură ascunsă, printre alte motive, din cauza secretomaniei ce caracterizează mediul monarhiei britanice atunci când vine vorba de protejarea celor mai incomode subiecte, mai ales atunci când vizează familia regală.

Tulburările de ani de zile

În ciuda mistificării care s-a țesut în jurul ei, Lady Di a fost o femeie în carne și oase, cu probleme psihologice grave, ceea ce a făcut-o să facă mari greșeli, în principal din cauza gestionării emoționale precare, scrie ziarul ”El Universal”. Naufragiul căsătoriei ei cu Charles, Prințul de Wales, și dificultățile de adaptare la mediul rigid al Palatului Buckingham, au contribuit la accentuarea tulburărilor pe care prințesa le înfrunta de ani de zile.

Mai multe îndoieli

La un sfert de secol de la moartea pe neașteptate a prințesei Diana, alături de iubitul ei Dodi Al-Fayed, în accidentul de circulație petrecut la Paris, când aceștia fugeau cu o mașină cu viteză maximă de paparazzii care îi urmăreau, câteva capitole din viața Dianei din Wales ridică încă mai multe îndoieli decât certitudini, inclusiv circumstanțele morții ei.

 

Cine a comandat

 

„Întrebarea la care încă nu s-a răspuns este cine a dat ordin ca acest accident mortal să aibă loc. De la accident s-au spus minciuni după minciuni. Cercetările pe care le-am efectuat indică faptul că a fost vorba despre un accident intenționat, fapt dovedit de probele pe care le-am putut obține prin interviurile pe care le-am făcut cu persoanele legate de caz, inclusiv cu responsabilii de cercetarea presupusului accident de care cântăresc multe enigme”, a spus pentru ”El Universal” Concha Calleja, expert judiciar în criminologie, psihologie judiciară și profile criminale și autoarea cărții ”Diana. Recviem pentru o minciună” (Grupul Almuzara).

 

Nu a fost întâmplător

 

Experta subliniază că, printre alte fapte tulburătoare, locul accidentului dintr-un tunel din Paris a fost curățat cu viteză vertiginoasă, ceea ce a făcut imposibilă recoltarea altor tipuri de probe. Întrebarea fără răspuns este cine ar fi intenționat producerea accidentului care a provocat moartea prințesei, pentru că ceea ce este clar este că nu a fost întâmplător, spune ea.

Mulți jurnaliști prezenți

„În acea noapte a fost o prezență copleșitoare a jurnaliștilor. Unii au fost arestați în urma accidentului, dar au fost mulți jurnaliști neidentificați, așa că nu se știe dacă aparțineau serviciilor secrete (...) jurnaliștii reținuți au fost eliberați după ce au plătit un euro, ceea ce de atunci atrage atenția într-un caz ca acesta”, indică specialista înainte de a aborda marile lacune care există privitoare la existențaLady Di.

Părinții au vrut băiat

Oamenii cunosc fațeta publică a Dianei, dar nu știu fațete importante ale prințesei. „Diana a avut o problemă psihologică de la o vârstă foarte fragedă. A avut probleme de familie încă de la naștere, pentru că părinții ei și-au dorit un fiu, și s-a simțit mereu în plan secund, respinsă... A fost o martiră pentru că soțul ei a abandonat-o, dar apoi (...) și-a făcut cunoscut rolul de martir. Ce a urmat? A murit la o vârstă prematură, la 36 de ani, și în circumstanțe foarte neclare, ceea ce sporește misterul”, spune experta.

Greșelile ei

Prima greșeală a făcut-o din cauza imaturității, căsătorindu-se cu un bărbat pe care abia îl cunoștea și apoi criticându-l pentru că era altfel. Mai târziu a vrut să-l schimbe pe Prințul Charles, ceea ce a fost o altă greșeală. Diana a încercat să stăpânească situația cu vărsături derivate din bulimia de care suferea și încercările de sinucidere, care nu au făcut decât să agraveze lucrurile, pentru că familia regală nu se caracterizează tocmai prin emoționalitate, subliniază cercetătorea.

A căutat veșnic iubirea

„Suferea deja de bulimie, dar căsătoria ei cu Charles a înrăutățit situația. A fost o persoană care a căutat veșnic iubirea, să fie cea mai iubită, pentru că avea acea absență în personalitatea sa. Uneori chiar îi hărțuia pe bărbați. Vedea suspiciuni peste tot și nu și-a dat seama că se căsătorește cu un bărbat rece, care nu era romantic ”, spune experta; subliniază că Diana a fost o femeie docilă și virginală din toate punctele de vedere, care a intrat într-o familie regală cu cel mai strict protocol din lume, care a copleșit-o”, mai spune experta.

Niciodată nu e târziu

„Cea mai valoroasă moștenire a Dianei este că, în ciuda tuturor dificultăților, atât ale ei, cât și ale celor din jurul ei, ea s-a vindecat. A murit când începea să se maturizeze, să-și lase în urmă infantilismul pentru a prelua frâiele vieții. Una dintre învățăturile pe care ni le poate oferi este că niciodată nu este prea târziu (...). Misterele în jurul ei persistă: adevărata prințesă este încă o figură necunoscută publicului larg.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...