Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

luni, 18 septembrie 2023

Ce se știe de virusul mortal care alertează India? Are rata de mortalitate între 40 și 75%

 


Iată mai jos ce se știe de virusul mortal, Nipah, care alertează India? Are rata de mortalitate între 40 și 75%.

Cercetătorii au explicat recent ce se știe de virusul mortal care alertează India. Ziarul ”El Universal” a dat publicității concluziile lor. Potrivit acestora, virusul mortal Nipah are rata de mortalitate cuprinsă între 40 și 75%. În statul Kerala, situat în sudul Indiei, s-au luat măsuri drastice în această săptămână în încercarea de a frâna răspândirea virusului Nipah care a ucis două persoane.

Ar putea deveni ”cea mai rea pandemie”

Este al patrulea focar de Nipah din 2018 și a dus la închiderea de școli și birouri. Experții au avertizat că, din cauza ratei înalte de mortalitate, o nouă tulpină ar putea să se transforme în ”cea mai rea pandemie” pe care a cunoscut-o omenirea. Autoritățile din India au făcut cercetări cu scopul de a identifica eventuale alte persoane contaminate și a evita extinderea focarului.

Ce este virusul Nipah?

Virusul Nipah este un virus zoonotic care se transmite în principal de la animale la om și ocazional de la om la om prin intermediul alimentelor contaminante. A fost identificat prima oară în 1998, când s-a descoperit un focar în rândul crescătorilor de porci din Malaysia și Singapore. Liliecii frugivori din familia Pteropodidae, în special speciile Pteropus, sunt gazde natuarale ale virusului Nipah, deși aparent nu dezvoltă boala.

Care sunt simptomele virusului Nipah?

Simptomele infecției cu virusul Nipah variază de la asimptomatice până la boli respiratorii grave sau encefalită letală. Simptomele inițiale includ febră, cefalee, mialgii, vomă, dureri în gât urmate de simptome neurologice și encefalite acute. Poate surveni o pneumaonie atipică și probleme respiratorii grave în unele cazuri.

Cum se transmite virusul Nipah?

În focarele inițiale din Malaysia și Singapore, majoritatea infectărilor umane au avut ca origine contactul direct cu porcii bolnavi sau cu secrețiile contaminate. Se crede că transmiterea s-a făcut prin intermediul picăturilor respiratorii sau prin contact cu secrețiile nazofaringiene sau cu țesuturile porcilor bolnavi.

Transmitere prin fructe

În Bangladesh și India, se crede că sursa principală a fost consumul de fructe sau produse din fructe contaminate cu urină sau salivă a liliecilor infectați. Nu există studii care confirmă durata virusului în lichide corporale sau în mediu, în mod special în fructe. De asemenea s-a observat o transmitere limitată de la om la om în focare posterioare în Bangladesh și India, în special în rândul membrilor familiei și a celor ce îngrijesc persoanele infectate.

Nu există tratament

Nu există un tratament specific și nici un vaccin pentru infectarea cu virusul Nipah, deși e o prioritate de cercetare pentru Organizația Mondială a Sănătății. Cercetătorii au explicat recent ce se știe de virusul mortal Nipah care alertează India, fiindcă are o rată de mortalitate mare, între 40 și 75%.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...