Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

joi, 21 septembrie 2023

Cine este Ken, iubitul păpușii Barbie în realitate? Secretele istoriei acestei păpuși

 Cine este Ken, iubitul păpușii Barbie în realitate se întreabă toată lume. Noi vă oferim răspunsul.

Cine este Ken, iubitul păpușii Barbie în realitate a dezvăluit CNN. Filmul despre cea mai faimoasă păpușă din lume, Barbie, a făcut multe valuri. Despre Ken, partenerul său, se știu mai puține lucruri. Cine este Ken, în realitate, în afară de a fi iubitul și accesoriul neesențial al lui Barbie. Iată istoria lui de la originile sale, în postura lui Kenneth Carson, până la ruptura lui tumultuoasă cu celebra păpușă și renașterea lui, prin intermediul lui Ryan Gosling, pe marele ecran.

11 martie 1961: Ken a cunoscut-o pe Barbie

Se spune că ”păpușoiul” Ken originar, din 1961, era atât de atrăgător, încât Barbie s-a îndrăgostit de el la prima vedere. Ken (diminutiv de la Kenneth Carson) a apărut în lumea jucăriilor în postura de iubit al acesteia la doi ani de la apariția ei, în 1959. Era disponibil în două variante, fie blond, fie brunet, confecționat din plastic. Purta un costum de baie roșu și costa 3,50 dolari. Purta numele fiului creatoarei lui Barbie, Ruth Handler.

Cum s-au cunoscut

Cuplul de plastic s-a cunoscut în timp ce filma prima reclamă în același an, potrivit companiei producătoare, Mattel. În reclama alb-negru apărea faimoasa Barbie adolescentă asistând la un dans cu o rochie elegantă caracteristică, capă de blană și părul prins în coadă de cal. Ken o privea de departe în smoching. Dansul avea loc în Willows, Wisconsin, orașul său natal.

A fost iubire la prima vedere

A fost iubire la prima vedere, într-un fel de parcă Barbie știa că va fi împreună cu Ken, spunea naratorul în reclama originară din 1961, care i-a unit. Au continuat să apară la petreceri, când Barbie era studentă, la picnic-uri, în călătorii, la plajă. Natarorul glumea inclusiv despre o nuntă a lor.

Însă Ken nu era esențial

Însă Ken nu era esențial în rândul colecționarilor. În cartea ”Forever Barbie: The Unauthorized Biography of a Real DollM.G. Lord scrie că Ken era un ”băiețaș cu genitale foarte reduse” puțin important în viața lui Barbie. Trebuia să-și demonstreze valoarea la cumpărători și în fața iubitei jucărie. Între 1970 și 2000, Ken a apăut în diferite costumații și cu diferite aspecte în încercarea de a se adapta modei.

Subiect de glume

Ken a fost mult timp subiect de glume privitor la sexualitatea sau masculinitatea sa. În 1993 a apărut cu un nou look, modern, denumit Earring Magic Ken, deoarece purta un cercel în ureche și purta o cămașă cu găurele ce lăsa la vedere părțile abdominale cu o vestă de culoarea lavandei și un inel ce atârna la gâtul lui.

Polemica declanșată

Din cauza faptului că apariția în varianta Earring Magic Ken a provocat polemică, Mattel s-a grăbit să scoată ”păpușoiul” din magazine, dar nu înainte ca mii de exemplare să se vândă. La 13 februarie 2004, Barbie și Ken s-au despărțit. A fost ruptura de celebrități pe care nimeni nu și-a imaginat-o, în afara celor din industria jucăriilor care fac pronosticuri. Barbie și Ken au fost împreună, îndrăgostiți, peste 40 de ani. Dar vânzările de Barbie erau în scădere în 2004, când domneau suprem păpușile Bratz, sexy cu buze cărnoase. Asta a dus la ruptura dintre Barbie și Ken!

Ideea companiei pentru a se reinventa

Cu câteva zile înainte de Ziua Sfântului Valentin, purtătorul de cuvânt al companiei Mattel, Russell Arons, a anunțat că Barbie și Ken au decis să petreacă ”timp de calitate separați”. ”The New York Times” a anunțat că a fost ideea lui Barbie. Și chiar în ziua despărțirii, Mattel a anunțat producerea liniei de păpuși Cali Girl Barbies, surfiste singure, interesate de Blaine, un boogie boarder.

9 februarie 2006: Ken se reinventează

Disperat să o recupereze pe Barbie, Ken s-a reinventat. ”The New York Times” a anunțat că ”păpușoiul” a călătorit în Europa și Orientul Mijlociu, a explorat budhismul și catoliciosmul. S-a orientat spre modă și stilistul celebrităților Phillip Bloch i-a dat un nou aspect îmbunătățit. A devenit sexy, având ca sursă de inspirație pe actorii  Matthew McConaughey și Orlando Bloom. ”Și-a înnoit viața: mintea, corpul și sufletul”, a anunțat compania producătoare.

18 iunie 2010: Ken și Barbie se reunesc

La 18 iunie 2010, Ken și Barbie se reunesc pentru Toy Story 3”. Michael Keaton a asigurat vocea lui Ken. Filmul i-a unit mai mult decât erau înainte de ruptură. La 14 februarie 2011, Ken a recuperat-o pe Barbie. Au apărut în reclame publicitare în New York și Los Angeles. Și pe Facebook a apărut că sunt ”într-o relație”, potrivit CNN, după ce Mattel i-a întrebat pe utilizatorii rețelei sociale dacă vor să fie din nou împreună.

20 iunie 2017: Ken se transformă în bărbat

Apariția lui Ken ca păpușă albă, tipic blondă, s-a încheiat în 2017. Atunci, Mattel a lansat o linie de păpuși Ken cu diferite culori ale pielii, pieptănături și tipuri de corp, dar și genitale dezvoltate, de bărbat. Inclusiv a apărut Ken în scaun cu rotile și cu vitilgo. Ryan Gosling, în filmul ”Barbie”, a consolidat reputația lui Ken, în postura de păpușă care contează. Astfel, ”păpușoiul” a atins un nou nivel de celebritate. Cine este Ken, iubitul păpușii Barbie în realitate nu mai trebuie să se întrebe nimeni.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...