Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

miercuri, 13 martie 2024

Ce legătură există între luna în care ne-am născut și pietrele prețioase și ce trăsături avem datorită acestei legături

 Se spune că există o legătură între luna în care ne-am născut și pietrele prețioase, legătură care are influență asupra noastră și datorită acesteia avem anumite trăsături. 


Cei născuți în ianuarie:

grenat

Grenatul este o piatră roșie asociată cu protecția. Seamănă la culoare cu semințele de rodie. Călătorii purtau grenat la ei ca să-i protejeze de spirite rele și ghinion, aztecii îl purtau cu ei în bătălie. Grenatul este legat de asemenea de vitalitatea și pasiunea în relații. Cei născuți în ianuarie formează relații puternice cu cei din jurul lor și își exprimă dragostea deschis și fără frică.

Cei născuți în februarie: ametist

Ametistul are o istorie fascinantă în mitologia greacă. Dionisos, zeul vinului și al petrecerilor, s-a simțit insultat de muritori după ce ospitalitatea sa a fost respinsă și a decis să pedepsească pe primul om întâlnit. Această persoană a fost o tânără femeie numită Amethystos, nume care se traduce ”nu beat”. Dionisos s-a răzgândit să-i facă rău, în loc s-o distrugă complet a decis s-o transforme într-o piatră. Amethystos a fost transformată într-o statuie albă de piatră. Impresionat de inocența ei, Dionisos i-a adus un omagiu, aruncând în ea conținutul cupei sale de vin în loc să-l bea. Asta i-a dat culoarea mov. Ametistul a devenit asociat cu starea de trezie și acum este o piatră a încrederii.

Cei născuți în martie: acvamarin

Acvamarinul este o piatră care reflectă diferite nuanțe de la albastrul mării la albastrul cerului. A fost asociat cu aceste elemente naturale de generații și adesea purtat de navigatori în călătoriile lor. Se spune că are mai multe virtuți, de la asigurarea unui somn bun la asigurarea armoniei în căsnicie. Acvamarinul este asociat cel mai adesea cu seninătatea. Are proprietăți de calmare, fiind un dar perfect pentru noii căsătoriți, mai ales datorită asocierii sale cu fericirea în dragoste. Astăzi mai simbolizează sănătatea, onestitatea, loialitatea, speranța și tinerețea.

Cei născuți în aprilie: diamant

Aprilie este luna diamantului, cea mai populară și cea mai căutată piatră din lume. Sunt pietre formate din vechime la mai mult de 160 kilometri sub suprafața Pământului. Este cunoscut de asemenea că este incredibil de tare. Asta explică de ce e așa de valoros și popular în bijuterii. Diamantul simbolizează dragostea, de aceea este atât de căutat pentru inelele de logodnă. Este legat de puritate, inimă deschisă și unire, acestea fiind trăsăturile celor născuți în aprilie.

Cei născuți în mai: smarald

Smaraldele erau extrase în Egipt în urmă cu peste 2000 de ani și se aflau și în cutia cu bijuterii a Cleopatrei. Este vibrant, de culoarea câmpurilor și a pădurilor, a primăverii și simbolizează întinerirea, renașterea și speranța. Smaraldul mai este legat de înțelepciune și se crede că sporește inteligența și chiar prezice viitorul când este purtat.

Cei născuți în iunie: perlă

Este singura piatră care se naște într-o ființă vie. Se găsește în stridii de apă sărată și în scoici de apă dulce. Simbolizează puritatea, onestitatea și înțelepciunea. Perlele au fost legate de divinitate și în unele culturi sunt văzute drept lacrimi trimise din cer. În folclorul vechi chinez, dragonii purtau perle și erau un simbol al puterii și al înțelepciunii. Perlele au devenit un simbol asociat cu bogăția, pentru cei născuți în iunie sunt un simbol al înțelepciunii și al puterii interioare.

Cei născuți în iulie: rubin

În toată istoria, rubinul i-a captivat pe oameni datorită culorii sale fermecătoare, roșu purpuriu. Evocă vitalitate și este asociat cu puterea și sănătatea.  De secole, rubinele au fost folosite pentru împodobirea pocalelor, dând putere toasturilor pentru sănătate. Roșul a fost asociat cu emoțiile puternice și pasiunea. De aceea, rubinul este de asemenea asociat cu dragostea.

Cei născuți în august: peridot

Peridotul, o piatră verde-măslinie este asociată cu frumusețea și delicatețea, calitățile celor născuți în august. Are caliatea specială de a străluci la fel de splendid în lumina naturală și în lumina artificială. Peridotul a fost foarte apreciat în Egiptul antic, unde era extras. Se crede că îi protejează pe cei care îl poartă pe timpul nopții.

Cei născuți în septembrie: safir

Culoarea albastră a safirului este legată de onestitate, calitate care este reflectată la cei născuți în septembrie. Se crede că este o piatră care protejează împotriva intențiilor rele și al vătămării fizice. De secole, liderii religioși s-au împodobit cu safire albastre, fiind prețuite pentru semnificația lor spirituală. Safirele reprezintă credință, înțelepciune, încredere și loialitate.

Cei născuți în octombrie: opal

Opalul este o piatră care are rara calitate de a împrumuta diferite culori. Apariția sa este asociată cu lumina și magia, dar principala sa calitate este vindecarea, în special a ochilor. În vechime, unii credeau chiar că opalul are puterea de a-i face invizibili pe cei care îl poartă. Opalele sunt considerate talismane norocoase deoarece refractă lumina și poate înfățișa un spectru de culori strălucitoare. Sunt favorabile celor născuți în octombrie.

Cei născuți în noiembrie: citrin

Piatra vibrantă galbenă simbolizează fericirea. Culoarea sa aurie strălucitoare seamănă cu lumina soarelui și amplifică sentimentele de bucurie și vindecare. Citrinul este un rar tip de cuarț găsit în natură și a fost descoperit doar în foarte puține țări. Se crede că citrinul poate ameliora problemele fizice și mentale, reducând stresul și potolond durerile de stomac. Cei născuți în noiembrie pot poseda proprietățile citrinului și să iradieze o bucurie care face lumină oriunde.

Cei născuți în decembrie: turcoaz

Ultima piatră din listă este turcoazul. Este asociată cu Turcia, deoarece turcii au adus această prețioasă piatră în Europa. În cultura turcă, se crede că cei care primesc în dar turcoaze dobândesc abilitatea de a-și face prieteni. Turcoazul este asociat cu prietenia și îi face pe cei născuți în decembrie să fie prietenoși.

Ce legătură există între luna în care ne-am născut și pietrele prețioase și ce trăsături avem datorită acestei legături sper că ați înțeles. (Odette Popescu)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...