Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch På svenska

vineri, 1 martie 2013

Korfu, staden som räddades mirakulöst

    Korfu är den nordligaste av de joniska öarna, som ligger nära den albanska kusten och omges av det Joniska havet.

    Korfu Stad , öns huvudstad, är en elegant hamnstad belägen på östra kusten som försvaras av två
magnifika venetianska fästningar. Under hela sin historia, som går tillbaka till det tionde århundradet, har Korfu alltid ansetts vara ett kulturellt och raffinerat centrum som dess kulturella, litterära och musikaliska arv lever fortfarande. I århundraden var staden ett viktigt venetianskt handelscentrum som präglades under en kort period av franska inflytandet. Det var en brittisk territorium under under 1800-talet och i 1864 var återigen en del av Grekland.
Korfu stad är känd för sina vackra venetianska byggnader och den brittiska neo-klassiska arkitekturen. Esplanaden är den stora centrala marknaden. I norr är den vackra brittiska Residency, som senare användes som bostad för den grekiska kungliga familjen. På ena sidan av marknaden är Liston, som kännetecknas av ett stort antal kaféer. Kaféerna byggdes av en fransman 1807 på uppdrag av Napoleon Bonaparte.
 Men den bästa känslan i denna historiska stad upplevs när man går vilse i Kantouni. Kantouni är en labyrint av smala gator belagda med runda stenar, där man kan se den allra bästa arkitekturen i staden och där i nästan varje hörn av gatan finns det något att överraska.
Missa inte resterna av det gamla judiska kvarteret, de gamla kvarteren och Campiello Konfineta (Området bakom Esplanaden).
Korfu verkar mer italienska än grekiska, och här finns en unik stämning. Det är en av de vackraste städerna i öarna vid Medelhavet som beundras genom sin historia och karaktär.
 Korfu stad har cirka 37.000 invånare enligt den senaste folkräkningen 2003. Det är bättre att besöka staden under påskhelgen, så att man kan delta i Ta Karnavalia då invånarna slår sönder tallrikar, eller i september då man har möjlighet att delta i festivalen för konst och musik.

Missa inte de nya och de gamla fästningarna, Det Arkeologiska Museet, Museet för Modern Konst,  Museet för Asiatisk Konst,  och Pengarmuseet. Det är bra att veta att det finns en cricket idrottsplats. Detta är ett bevis på att ön tillhörde britterna. Öns viktigaste sevärdhet är kyrkan St Spridon och invånare får inte bygga  högre byggnader än denna byggnad. Kyrkan byggdes 1590 på en plats där en äldre kyrka låg i staden som kallas Sarokko (Sanrocco). Här finns kvarlevorna av helgonet Spiridon. Den helige Spiridon är mycket omtyckt för sina böner som räddade staden mirakulöst för turkarna. Han var ärkebiskop av Cypern och deltog i den första ekumeniska rådet i Nicea år 325. Kvarlevorna hölls i Konstantinopel och fördes tillsammans med de av St Teodora på den Joniska ön. St Spiridons dag, beskyddare av ön, firas den 12 December då hans reliker förs under en procession genom staden. Den helige Spiridon anses vara den heliga vandraren, eftersom skorna blir utslitna på ett mirakulöst sätt och bytas varje år. De utslitna skorna delas ut till de troende som souvenirer.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

StatisticiDisplay Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Intraţi în comunitatea Minuni Mistere

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...