Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

vineri, 1 martie 2013

Milano, modets huvudstad

    Kan man beskriva Milano, modets och stilens huvudstad, med några få ord? Staden är ett viktigt industriellt, finansiellt och kommersiellt centrum och en av de rikaste städerna i Europa, och det är även utan att nämna kulturarvet. Svaret är visserligen nej.

     Det är bäst att resa dit och se själva staden. Men ändå, efter att vi hade besökt staden för andra gången,
skulle vi vilja dela några intryck med er, som kommer att glädja era själar. I motsats till den avslappnade södra Italien, Milans invånare är stolta över att de arbetar hårt.
 Staden växer ständigt och i centrum finns det många kontor, butiker och lyxiga restauranger. Milan är en stor järnvägsknut och har fem stationer. Det är ganska lätt att åka genom staden med spårvagn eller tunnelbana trots att ett stort jäkt dominerar staden. Det finns några ställen där man kan koppla av och många sevärdheter. Parken Sempione är en av de få grönområden i staden. Den berömda katedralen som liknar en bröllopstårta befinner sig i en vacker plats och är den näst största efter Peterskyrkan i Rom (Vatikanen). Byggandet av katedralen började i slutet av det fjortonde århundradet, övertog en central del av Forum Romanum och avslutade i det nittonde århundradet. Katedralen har 1.000 statyer av marmor. Den imponerande operahuset La Scala, som är från sjuttonhundratalet är den viktigaste italienska lyriska scenen och en av de viktigaste i världen. Sforza slott från XV-talet är nu ett konstmuseum där Michelangelos sista skulptur kan ses. Basilikan Sant'Ambrogio är en av de äldsta italienska kyrkan (byggd under åren 379-386, klocktornet byggdes senare).
 Milano är en stad där du kan känna livsglädjen. Staden har en befolkning på 1.304.000 enligt folkräkningen från 2006 . Det vore bättre att besöka denna stad under våren eller hösten (vintern är det regnig och sommaren är det varmt och fuktigt). Missa inte det berömda mästerverket av Leonardo da Vinci, "stadens störste son". "Nattvarden" kan ses i kyrkan Santa Maria delle Grazie. Men därför skulle man boka en plats  4 veckor tidigare. Glöm inte att besöka konstmuseerna såsom Pinacoteca di Brera i slottet Brera eller Bagatti Valsecchi Museum för att du ska njuta av en mängd konstverk, Galleria Vittorio Emanuele II, ett valv med två våningar på glastak och en mittkupolen som slutfördes 1877, San Siro, där Inter och AC Milan spelar sina hemmamatcher.
Scala, som i början hette Nuovo Regio Ducal Teatro alla Scala,  invigdes den andra augusti 1778 genom Antonio Salieris verk "L'Europe Ricinosciuta". Stadens symbol är en orm som äter en baby eftersom det är emblemet för en av de viktigaste familjerna i Milanos historia, Visconti och har oklara ursprung. En version säger att ormen var en drake som terroriserade staden Milano. Draken hade dödats av Umberto Visconti, som var på väg att äta ett barn. En annan teori säger att vapenmärket härstammar från det andra korståget då Ottone Visconti, hövdingen av 7000 korstågare från Milano, stal vapenmärket av en saracensk jätte vid namn Voluce som han besegrade.

Milano har enligt historikern Tacitus uråldriga rötter. Kelterna, som invaderade från norra Europa till Podalen grundade staden 603 f.Kr. Stadens strategiska läge har bidragit till att Milano blev den viktigaste centrum i norra halvön. Av denna anledning betraktade romerna staden som en bra garnison mot gallerna. År 222 e.Kr. erövrades staden av romerna och latiniserades. Romerna gav staden namnet Mediolanum, därav det nuvarande namnet kommer.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...