Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch På svenska

vineri, 1 martie 2013

Pisa, det lutande tornets stad, mer fantastisk i verkliga närvaro än på bilder

    Besöker du staden, kommer du förmodligen framför allt lockas av det berömda lutande tornet "Torre Pendente di Pisa" , men det också finns många andra sevärdheter. 

   Ursprunget till denna toskanska stad som ligger vid floden Arno är okänt. Men denna hamnstad, som ligger
mellan Genua och Ostia var mycket viktigt under romartiden. Staden Pisa nådde sin blomningstid under  1000-Talet då den ännu var bara en fiskeby. Pisanerna gav en del av deras byten från korståg åt normanderna, så att de kan bygga den vackraste monumentet i Italien. Detta monument är ett komplex av medeltida byggnader, som kallas för "Campo dei Miracles" (Mirakelplats) och är omgiven av murar på den norra sidan av den gamla stan.
Lutande tornet är bara en del av "miraklerna" i denna imponerande anläggning. Det finns också katedralen, baptisteriumet och den medeltida kyrkogården Camposanto.

Etablerat i 1173, katedralens klocktornet började att luta kort därefter på grund av den dåliga kvaliteten på marken. Just därför började det berömda lutande tornet att luta. Förtvivlade, pisanerna  försökte med all deras styrka att konsolidera byggnaden så att den inte skulle kollapsa. Då skulle ingen ha trott att just denna skevhet skulle locka turister från hela världen. Pisa erövrades vid en tidpunkt i sin historia av Neapel  då staden upplevde en period av nedgång. Befolkningen i dag är ungefär samma som på medeltiden, av 90.000 invånare, och därför bidrar till en romantisk stämning i staden. Det gamla universitetet, som grundades 1343, blev en av halvöns  viktigaste universitet. Turismen bidrar till stadens välstånd.  Efter att ha besökt Mirakelplatsen skulle du ta en promenad genom de lugna gatorna i gamla stan och njuta av det medeltida palatset. Du kan beundra de eleganta broar och kyrkor, såsom gotiska mästerverk Santa Maria della Spina, nere vid floden, eller pentagonal kyrkan Sant'Agata. Du kan också shoppa i Borgo Stretto, där det finns massor av frestande butiker. Det vore klokt att besöka Pisa i juni eller september, så att man ska undvika drängseln i mitten av sommaren. Missa inte Piazza dei Cavalieri (Riddarplatsen). En av de viktigaste symbolerna för staden är museet „Museo dell'Opera del Duomo” som ligger på gamla forumet, där det finns skatter och skulpturer  från det trettonde århundradet, som tillhörde Nicola och Giovanni Pisano. Palazzo Reale (kungliga palatset), där Galileo Galilei påpekade för hertigen av Toscana de himlakroppar, som han hade upptäckt med sitt teleskop, måste du absolut inte missa, liksom de andra två lutande tornen. Den första tornet befinner sig i slutet av gatan Santa Maria och den andra ligger på Piagge, nere vid floden. I många kyrkor finns vackra verk av italienska mästare. Det är bra att veta att om du vill klättra de 294 stegen i lutande tornet måste du vänta i många timmar i kö för att köpa en biljett. Om du vill köpa souvenirer, se till att få ett lutande torn i miniatyr. Det finns ett rikligt utbud av små torn som kostar 1 € eller mer. Men mest av allt gillade jag de torn-formade kopparna och jag är ledsen därför att jag inte fick köpa en. Men jag är väldigt stolt över tornet, som jag tog med mig och som alltid får mig komma ihåg att det ser mer fantastiskt ut i verkliga närvaro än på bilder.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

StatisticiDisplay Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Intraţi în comunitatea Minuni Mistere

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...