Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch På svenska

luni, 18 noiembrie 2013

Cele mai uimitoare lucruri despre Mickey Mouse care astăzi împlineşte 85 de ani

       Mickey Mouse este cel mai iubit şi cunoscut personaj din desenele animate din lume. 
Mickey Mouse a devenit o marcă înregistrată: Benzi desenate, jucării, parcuri tematice şi multe altele aduc concernului Disney miliarde de dolari anual
Mickey Mouse împlineşte astăzi 85 de ani. Animatorului şi scenaristului Walt Disney (1901-1966) i-a venit
ideea pentru acest personaj într-o călătorie cu trenul de la New York la Los Angeles. Acesta a declarat la un moment dat că „un şoarece are nişte trăsături simpatice chiar dacă multora le este frică de el.” În următorul deceniu de la lansare, şoricelul Mickey Mouse a mers în numeroase aventuri palpitante care au rămas pentru totdeauna nu numai în inima copiilor, ci în inimile tuturor.
     Acestea sunt cele mai uimitoare lucruri pe care nu le ştiaţi despre şoricelul simpatic:
      
      1.  Mickey s-a născut în perioada Republicii de la Weimar. Pe data de 18 noiembrie 1928 a luat naştere şoricelul Mickey în filmul sonor „Streamboat Willie”. Creatorii acestuia au fost Walt Disney şi desenatorul Ub Iwerk.
 .       2. Mickey s-a  numit iniţial Mortimer, dar soţiei lui Disney, Lillian i-a plăcut mai mult numele Mickey şi aşa i-a rămas numele până astăzi.
3   3. Mickey nu s-a însurat niciodată cu Minni Mouse. De aceea, nu a avut niciun copil, dar îi îngrijea pe nepoţii săi, Mack şi Muck.
     4.  Disney a primit un premiu de onoare oscar pentru crearea îndrăgitei figuri. Pe lângă aceasta, Mickey are propria lui stea pe celebrul Walk of Fame din Hollywood.
4   5.  Mickey a fost folosit pentru a aduce ofense Islamului. Politicianul egiptean creştin Naguib Sawiris a postat pe Twitter o caricatură care îl înfăţişează pe Mickey Mouse cu o barbă lungă simbolizând salafiştii islamici. Lângă acesta se află Minnie Mouse cu un voal musulman. Considerându-se o jignire adusă la adresa Islamului, Sawiris a trebuit să răspundă în faţa unui tribunal. Acuzaţia a fost în cele din urmă respinsă. Motivul a fost faptul că imaginea nu i-a adus nici un prejudiciu moral.  
5    6. Mickey reprezentat ca şi sfânt. Deoarece Mickey Mouse a fost reprezentat ca şi sfânt la o expoziţie din Moscova, istoricul de artă Andrei Jerofejew a primit în 2010 o amendă pentru instigare la ură faţă de religie. Acesta a fost chiar pe punctul de a primi trei ani de închisoare  deoarece conform instanţei, prin reprezentarea lui Mickey Mouse ca şi sfânt a provocat suferinţe psiho-traumatice credincioşilor.
Mickey Mouse, aşa cum îl cunoaşte toată lumea: pus pe şotii cu prietenul său, Goofy
6    7.   Mickey a fost foarte rebel în tinereţe: La început era un marinar răzvrătit care se giugiulea cu Minnie şi îl enerva la culme pe căpitan. Abia în anul 1935 a devenit un detectiv erou şi jurnalist care îl vâna pe hoţi.
7   8.  Chiar şi lui Hitler îi plăcea de Mickey. Dictatorul a primit în anul 1937 12 filme cu Mickey Mouse de la Joseph Goebbels. Mult mai târziu după aceasta, americanii l-au trimis pe Mickey în război. În revistele cu benzi desenate , acesta apare ca şi un pilot de bombardier. Pe un poster acesta este îmbrăcat în uniformă de război şi avertizează trupele americane: „Aveţi grijă 24 de ore din 24, 7 zile din 7”.
8   9.  Mickey în Korea de Nord:Şoricelul simpatic este unul dinte puţinii americani care a fost sărbătorit pe scenă în Korea de Nord. La un concert în onoarea sa în Pjongjang în anul 2012, conducătorul suprem Kim Jong Un a pus mai mulţi actori să se îmbrace în Mickey Mouse şi alte celebre figuri Disney să danseze pe scenă.
9   10.  Mickey ca şi operă de artă: Un tablou cu Mickey Mouse se află atârnat în celebra National Gallery of Art din Washington. Artistul Roy Lichtenstein (1923-1997) i-a reprezentat pe Mickey Mouse şi răţoiul Donald la pescuit. Tabloul a fost realizat în anul 1961.  
1    11.  În SUA, şoricelul Mickey este mai celebru chiar şi decât Moş Crăciun. Acesta este cu 97 % mai celebru decât Moş Crăciun.
1    12.  Mickey Mouse ca şi star mondial: Revista cu benzi desenate Mickey Mouse Magazin apare în 27 de limbi în 29 de ţări diferite.
Chiar dacă şoricelul a mai slăbit din popularitate, Mickey rămâne figura centrală a concernului  Walt Disney, la dorinţa animatorului cu acelaşi nume. Acesta a declarat odată că speră ca un singur lucru să nu fie niciodată uitat: totul a luat naştere o dată cu un şoricel.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

StatisticiDisplay Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Intraţi în comunitatea Minuni Mistere

Pentru a primi update-uri daţi click pe butonul de like de mai sus!

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...