Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

marți, 30 septembrie 2014

Edessa, oraşul celor mai frumoase cascade din Europa

Edessa (în limba greacă Έδεσσα, în timpul ocupaţiei Greciei de către Imperiul Otoman având numele de Vodina până în anul 1913) este un oraş din judeţul grecesc Pella situat în partea centrală a regiunii Macedonia.
 Acesta mai este denumit şi oraşul cascadelor, aici găsindu-se unele dintre cele mai frumoase
cascade din Europa.
Cursul apei cascadelor din Edessa s-a modificat cu timpul. Până la sfârşitul secolului al XIV-lea, apa se aduna într-un mic lac din vestul oraşului.
După un cutremur sau o furtună puternică, apa s-a vărsat într-o prăpastie unde s-au format cascadele din prezent. Mulţi turişti din secolele XVII şi XVIII descriau oraşul drept o stâncă înaltă de pe care curgeau multe cascade.
În anul 1963 lucrările de construcţie ale companiei producătoare de curent electric, DEI (ΔΕΗ) de la hidrocentrala Argas de pe râul Edessa din vestul oraşului puteau duce la secarea cascadelor. Locuitorii oraşului edessa au protestat vehement şi au determinat sistarea lucrărilor de construcţie în august 1963.


În prezent, cascadele din Edessa sunt în întreaga Grecie şi în Europa o atracţie unică. Apa cascadei celei mai mari care se numeşte Karanos curge la o adâncime de 70 de metri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...