Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

joi, 25 iunie 2015

Acestea sunt cele mai vizitate palate regale din lume

În jur de 1,5 milioane de turiști vizitează în fiecare an palatul Neuschwanstein și se lasă vrăjiți de splendoarea de vis a acestuia. 
Orașul Interzis
De altfel, fosta reședință a regelui bavarez Ludovic al II-lea se alătură celor mai vizitate
atracții turistice din Germania.
La nivel mondial, însă, Neuschwanstein nu este o atracție turistică însemnată. Există numeroase palate, cetăți și palate care atrag mult mai mulți turiști.
În orașul interzis din Beijing vin anual de zece ori mai mulți turiști ca la Neuschwanstein. Cu un număr de 15 milioane de turiști înregistrat în fiecare an, fosta reședință regală chinezească are cei mai mulți turiști la nivel mondial.
Palatul de vis bavarez nici măcarr nu apare în topul celor mai vizitate 10 palate și castele. Totuși, în top apar mai multe palate din Europa. Platforma turistică „GetYourGuide“ a făcut publică lista cu cele mai vizitate 10 palate din lume. Acestea sunt:
1)      Orașul interis din Beijing (China) – 15 milioane de vizitatori
-          Aici au locuit împărații chinezi până la revoluția din anul 1911. Numele de oraș interzis se explică prin faptul că accesul în oraș era interzis oamenilor de rând. Din anul 1987, orașul interzis se află pe lista locurilor din patrimoniul modial Unesco.
2)      Luvru (Franța) – 9 milioane de vizitatori
-          De la sfârșitul secolului al XVIII-lea, celebra pictură a lui Leonardo da Vinci, “Mona Lisa” se află aici.
3)      Marele palat din Bangkok – Opt milioane de vizitatori
-          Marele palat este compus din peste 100 de clădiri, acesta fiind înconjurat de un zid cu o lungime de aproape doi kilometri. Între anii 1782 și 1925, acest complex a fost reședința familiei regale. Un element important este Wat Phra Kaeo, templul lui Smaragd-Buddha, cea mai venerată statuie a lui Buddha din Thailanda.
4)      Palatul Versailles (Franța) – 7,5 milioane de vizitatori
-          Inițial a fost un sătuc, acum un cartier bogat din Paris, Versailles este recunoscut pentru palatul său splendid. Împăratul XIV a comandat construcția palatului în anul 1661, iar până la revoluția franceză Versailles a servit drept reședința principală a regilor francezi. Începând cu secolul al XIX-lea palatul împreună cu grădinile sale au devenit un muzeu în aer liber accesibil pentru turiști.
5)      Palatul  Topkapı din Istanbul -3,5 milioane de vizitatori
-          Acesta a fost timp de 400 de ani reședința principală a sultanilor otomani. Construcția palatului a început în anul 1460. Aspectul de azi l-a obținut la începutul secolului al XVIII-lea. Din anul 1923. acesta conține un muzeu cu porțelanuri, manuscrise, bijuterii și arme care datează din perioada otomană precum și relicve islamiste.
6)      Tower of London (Marea Britanie) – 3 milioane de vizitatori
-          Acesta a fost ridicat în perioada domniei lui William Cuceritorul. Timp de 300 de ani, regii și-au petrecut aici noaptea dinainte încoronării lor. De la începutul secolului al XIV-lea, turnul adăpostește bijuteriile regale.
7)      Palatul Schönbrunn, din Viena (Austria) – 3 milioane de vizitatori
-          Costruit în secolul al XVII-lea, acesta și-a dobândit forma actuală în timpul domniei împărătesei Maria Theresa. Până la sfârșitul Primului Război mondial, palatul a servit drept reședința de vară a împăratului Austriei. De la mijlocul anilor 50, palatul în stil baroc este o atracție turistică însemnată. Aici se află cea mai veche grădină zoologică din lume.
8)      Palatul de iarnă din Sankt Petersburg și muzeul Ermitaj (Rusia) – 3,1 milioane de vizitatori
-          În anul 1837, palatul de iarnă a ars complet, însă a fost reconstruit în întregime în următorii doi ani. La muzeul Ermitaj se pot găsi unele dintre cele mai însemnate opere de artă din lume
9)      Alhambra, Granada (Spania) – 2,4 milioane de vizitatori
-          Clădirile cele mai însemnate sunt palatele Naṣriden împreună cu grădinile lor (o dinanstie musulmano-maură), care au servit drept reședințe pentru conducătorii arabi. La început, Alhambra a fost o fortăreață. În secolul al XI-lea, sultanul din Granada a comandat renovarea complexului și construcția palatului de astăzi.
10)   Palatul Shuri, Okinawa (Japonia) – 1,8 milioane de vizitatori

-          Acesta a fost timp de 450 de ani reședința imperiului Ryukyu. În anul 1879, Ryukyu a fost anexat de către Imperiul Japonez. De atunci, palatul a servit drept reședință pentru armata japoneză. În timpul celui de-al doilea Război Mondial, aici se afla cartierul general militar, în timpul bătăliei de la Okinawa fiind distrus aproape în întregime.      În anul 1992 a început reconstrucția. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...