Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

joi, 22 martie 2018

Știați că cea mai mare pădure de tei din Europa se află în România?


Cea mai mare și cea mai compactă pădure de tei din Europa se află între localităţile Luncaviţa şi Rachelu. Aceasta se desfășoară pe o suprafață de 2.500 de hectare din Dobrogea.
Pădurea este cea mai mare zonă meliferă de tei din Europa. Oferă un peisaj de basm și arome de Paradis. Pădurea de tei adună anual mii de stupine din toată țara și din afara țării. Luncavița este de altfel una dintre cele mai frumoase așezări românești, unde întânești munte și deltă. Localnicii cred că în împrejurimi ar fi îngropată o comoară de pe vremea turcilor. Padurile de tei din Romania cuprind trei specii importante: teiul cu frunza mare (Tilia phyllos); teiul cu frunza mica (Tilia cordate) si teiul alb (Tilia tomentosa). În județul Tulcea, în afară de pădurea de la Luncaviţa, mai sunt păduri de tei la Cetățuia, Niculițel, Babadag, Ciucurova, Topolog. În România, mai există păduri de tei, în județele Iași, Caraș Severin, Ilfov și Giurgiu.

Un comentariu:

  1. Buna ziua. Puteti sa imi furnizati o referinta, de preferat din o carte sau lucrare stiintifica pentru aceasta afirmatie? Multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...