vineri, 22 februarie 2019
Care sunt alimentele care previn crizele cardiace?
Pentru a preveni crizele cardiace, e important să evitați alimentele care
fac rău, dar și să mâncați alimente bogate în nutrienți, în fibre și materii
grase sănătoase.
Chiar dacă în ultimii ani numărul deceselor din cauza bolilor cardiace a scăzut, acestea rămân totuși pe primul loc al cauzelor de deces în lume. Vestea
bună este că acum știm cum se previn bolile cardiovasculare și accidentele
vasculare cerebrale (AVC). Alimentația sănătoasă și exercițiile fizice regulate
fac o enormă diferență. Iată alimentele care scad riscurile de boli
cardiovasculare.
1. Somonul, deoarece conține mari cantități de acizi omega 3. Somonul contribuie
la reducerea riscului de aritmie (bătăi cardiace neregulate), al
aterosclerozei și nivelul trigliceridelor. Medicii recomandă consumul de pește gras de două ori
pe săptămână. Acizii grași omega-3 se găsesc și în suplimentele alimentare.
2.
Fulgii de ovăz, deoarece sunt bogați în fibre solubile, care au
particularitatea că reduc colesterolul. Acționează ca un burete în aparatul
digestiv și absorb colesterolul, ca să fie eliminat, nu absorbit în circulația
sanguină. Dieteticienii recomandă evitarea fulgilor cu preparare instantanee. E
preferabil să alegem fulgii obișnuiți sau cu fierbere rapidă. Cerealele
integrale și boabele și făina de porumb sunt de asemenea bune pentru inimă.
3. Afinele
4. Ciocolata neagră consumată zilnic poate
reduce crizele cardiace nemortale și AVC la persoanele care prezintă risc în
acest sens. Adevărata ciocolată neagră trebuia să aibă cel puțin 60-70% cacao.
Ciocolata neagră conține flavonoizi numiți polifenoli care contribuie la
scăderea tensiunii arteriale. În schimb, ciocolata cu lapte și alte feluri de
ciocolate nu sunt recomandate.
5. Citricele sunt bogate în vitamina C care e
asociată cu un risc scăzut de boli cardiac. Dar nu consumați sucul de citrice
cu zahăr adăugat. De asemenea, grepfrutul poate interfera cu medicamentele
destinate reducerii colesterolului.
6. Soia și produsele derivate din soia, tofu
și laptele de soia conțin acizi grași polisaturați (buni pentru sănătate),
fibre, vitamine și minerale. Soia poate reduce tensiunea arterială la
persoanele care au o alimentație bogată în glucide rafinate. Laptele de soia
poate efectiv să scadă colesterolul rău.
7. Cartofii,
dar să nu fie prăjiți
8. Roșii
9. Pepenii verzi
10. Fructele uscate, migdale, nuci, fistic, alune
și nucile de macadamia conțin fibre excelente pentru inimă. Unele fructe
uscate, cum ar fi nucile, conțin li acizi grași omega 3. Atenție, evitați
fructele uscate sărate!
11. Usturoiul
12. Orzul
13. Leguminoasele, fasole, lintea și mazărea
14. Uleiul de măsline extravirgin
15. Ierburile aromatice, cum ar fi rozmarinul, menta, cimbrul, arpagicul
și maghiranul sunt bogate în antioxidanți.
17. Ceaiul verde
18. Broccoli, spanac și varza crudă
19. Morcovii consumați zilnic scad bolile
cardiovasculare. Conțin vitamin A pentru vedere și oase.
20. Semințele de in
21. Avocado
22. Zmeura
23. Caisele uscate
24. Rodiile conțin numeroși antioxidanți buni
pentru inimă, care mențin sănătatea arterelor. O doză zilnică de suc de rodii
timp de trei luni ameliorează fluxul sanguine spre inimă. Dacă nu aveți rodii,
mâncași mere care sunt de asemenea excelente pentru sănătate. De asemenea e
necesară o varietate în alimentație.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Adăugaţi un comentariu/Add a comment