Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

vineri, 22 februarie 2019

Care sunt alimentele care previn crizele cardiace?


Pentru a preveni crizele cardiace, e important să evitați alimentele care fac rău, dar și să mâncați alimente bogate în nutrienți, în fibre și materii grase sănătoase.
Chiar dacă în ultimii ani numărul deceselor din cauza bolilor cardiace a scăzut, acestea rămân totuși pe primul loc al cauzelor de deces în lume. Vestea bună este că acum știm cum se previn bolile cardiovasculare și accidentele vasculare cerebrale (AVC). Alimentația sănătoasă și exercițiile fizice regulate fac o enormă diferență. Iată alimentele care scad riscurile de boli cardiovasculare.

1. Somonul, deoarece conține mari cantități de acizi omega 3. Somonul contribuie la reducerea riscului de aritmie (bătăi cardiace neregulate), al aterosclerozei și nivelul trigliceridelor. Medicii recomandă consumul de pește gras de două ori pe săptămână. Acizii grași omega-3 se găsesc și în suplimentele alimentare.

 2. Fulgii de ovăz, deoarece sunt bogați în fibre solubile, care au particularitatea că reduc colesterolul. Acționează ca un burete în aparatul digestiv și absorb colesterolul, ca să fie eliminat, nu absorbit în circulația sanguină. Dieteticienii recomandă evitarea fulgilor cu preparare instantanee. E preferabil să alegem fulgii obișnuiți sau cu fierbere rapidă. Cerealele integrale și boabele și făina de porumb sunt de asemenea bune pentru inimă.

3. Afinele

4. Ciocolata neagră consumată zilnic poate reduce crizele cardiace nemortale și AVC la persoanele care prezintă risc în acest sens. Adevărata ciocolată neagră trebuia să aibă cel puțin 60-70% cacao. Ciocolata neagră conține flavonoizi numiți polifenoli care contribuie la scăderea tensiunii arteriale. În schimb, ciocolata cu lapte și alte feluri de ciocolate nu sunt recomandate.

5. Citricele sunt bogate în vitamina C care e asociată cu un risc scăzut de boli cardiac. Dar nu consumați sucul de citrice cu zahăr adăugat. De asemenea, grepfrutul poate interfera cu medicamentele destinate reducerii colesterolului.

6. Soia și produsele derivate din soia, tofu și laptele de soia conțin acizi grași polisaturați (buni pentru sănătate), fibre, vitamine și minerale. Soia poate reduce tensiunea arterială la persoanele care au o alimentație bogată în glucide rafinate. Laptele de soia poate efectiv să scadă colesterolul rău.

7. Cartofii, dar să nu fie prăjiți

8. Roșii

9. Pepenii verzi

10. Fructele uscate, migdale, nuci, fistic, alune și nucile de macadamia conțin fibre excelente pentru inimă. Unele fructe uscate, cum ar fi nucile, conțin li acizi grași omega 3. Atenție, evitați fructele uscate sărate!

11. Usturoiul

12. Orzul

13. Leguminoasele, fasole, lintea și mazărea

14.  Uleiul de măsline extravirgin

15. Ierburile aromatice, cum ar fi rozmarinul, menta, cimbrul, arpagicul și maghiranul sunt bogate în antioxidanți.

16. Cireșele, dar evitați consumul prea mare la o masă

17. Ceaiul verde

18. Broccoli, spanac și varza crudă

19. Morcovii consumați zilnic scad bolile cardiovasculare. Conțin vitamin A pentru vedere și oase.

20. Semințele de in

21. Avocado

22. Zmeura

23.  Caisele uscate

24. Rodiile conțin numeroși antioxidanți buni pentru inimă, care mențin sănătatea arterelor. O doză zilnică de suc de rodii timp de trei luni ameliorează fluxul sanguine spre inimă. Dacă nu aveți rodii, mâncași mere care sunt de asemenea excelente pentru sănătate. De asemenea e necesară o varietate în alimentație.

 

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...