Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

joi, 21 februarie 2019

Misterele jenante ale celebrului scriitor Charles Dickens

Încercarea nebunească a scriitorului Charles Dickens de a-şi trimite soţia la un azil de nebuni după ce s-a îndrăgostit de o tânără actriţă au ieşit la iveală dintr-o scrisoare a unui prieten al soţiei trimisă în urmă cu 160 de ani.
La vârsta de 45 de ani, Dickens s-a îndrăgostit de o actriţă de 18 ani. Soţia sa, Catherine, de 41 de ani, a început să nu i se mai pară atrăgătoare după ce a născut zece copii. Ca să scape de ea, a vrut s-o ducă la un azil de nebuni, pentru a evita dezaprobarea societăţii victoriene prin despărţirea de aceasta. Însă doctorul a văzut că e perfect sănătoasă mintal şi a refuzat să ceară internarea femeii. Catherine a aflat că soţul ceruse unui medic să-i pună diagnosticul de tulburări mentale. Asta rezultă din scrisoarea lui Edward Dutton Cook, romancier şi critic care era vecin cu soţii Dickens. Catherine i-a spus lui Edward şi soţiei lui, Linda, că scriitorul a vrut să o ducă la azil. Claire Tomalin, autor al cărţii “Charles Dickens: A life”, crede însă că problemele din cuplu, când soțul s-a îndrăgostit de tânără, au făcut-o totuşi pe Catherine s-o ia razna. Charles Dickens era un om bun şi avea o bună reputaţie. El i-a scris unui prieten că soţia are tulburări mentale. Credea că astfel putea să scape de ea, fără a fi blamat, după 22 de ani de căsnicie. Relaţia dintre Catherine şi faimosul scriitor a început în chip fericit în timp ce au călătorit împreună în Scoţia şi America. Charles a descris-o drept o superbă tovarăşă de drum. Însă după ce a îmbătrânit, nu i-a mai plăcut de ea. La 45 de ani, Charles Dickens a început aventura cu actriţa Ellen Ternan, de care era îndrăgostit nebuneşte. Dickens şi Catherine s-au despărţit în iunie 1858. Scriitorul îi dădea soţiei 600 de lire pe an, echivalentul a 25.000 de lire sterline de astăzi, pentru ca ea să se mute din casa lor. Catherine a fost îndepărtată de 9 copii şi doar unul a primit acceptul să stea cu ea. Charles Dickens a stat cu Ellen Ternan până a murit în 1870.

Viața amoroasă a scriitorului

Viaţa amoroasă a scriitorului a fost fascinantă. El era încă virgin când s-a însurat cu Catherine la vârsta de 24 de ani. Înainte a avut o relaţie nevinovată de 4 ani cu Maria Beadnell, de care a fost îndrăgostit lulea. Catherine a fost fiica şefului său, George Hogarth, care era la acea vreme redactor şef la ziarul “Morning Chronicle”. Însă Charles Dickens a avut o extraordinată relaţie cu sora ei, Mary, care avea doar 14 ani când s-au cunoscut. Cumnata a devenit dragostea vieţii lui şi inspiraţia personajelor lui faimoase. Amândoi se adorau unul pe altul pe parcursul relaţiei lui cu Catherine. Scriitrorul a fost devastat când Mary a murit de la o febră la numai 25 de ani. A încetat complet să mai lucreze pentru prima oară în viaţă. În cele din urmă a continuat să scrie celebrul roman “Oliver Twist”. Mătuşa lui Oliver, Rose Maylie, a fost portretizată după Mary şi a descoperit că nu e capabil s-o ucidă. După ce a avut zece copii cu Catherine, Dickens a găsit că mariajul lor este intolerabil şi a rămas cu Ellen Ternan, de nuamai 18 ani. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...