Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

luni, 22 aprilie 2019

Supercuriozități



 *
La Sibiu au fost deschise primul spital, primul muzeu și primul teatru din România. Tot aici s-au construit primul pod de fontă din ţară, primele fabrici de maşini-unelte, de arcuri sau de bere. Sibiul este locul în care s-a tipărit cel mai vechi ziar cu apariţie neîntreruptă din sud-estul Europei. 


 * Metroul din New York are
cele mai multe stații din lume, 468. Acesta funcționează 24 de ore din . În interiorul vagoanelor, se pot citi poezii și reclame haioase.
 Muntele Pilat este un masiv montan din Alpi, din apropiere de Lucerna, ale cărui cele mai înalte culmi se află în cantoane elvețiene Ovwald și Nidwald. Potrivit legendelor locale, se numește astfel fiindcă Ponțiu Pilat a fost înmormântat aici. Acesta a fost guvernatorul roman al Iudeei între anii 26-26, care s-a spălat pe mâini după ce s-a hotărât răstignirea pe cruce a Mântuitorului Iisus Hristos. Deși nu i-a găsit nici o vină lui Isus, la strigătele mulțimii - „Răstignește-L, răstignește-L!”; ca să arate nevinovăția sa, „Pilat s-a spălat pe mâini înaintea mulțimii zicînd: „Nevinovat sânt de sângele dreptului acestuia. Voi veți vedea.” Iar tot poporul a răspuns și a zis: „Sângele Lui asupra noastră și asupra copiilor noștri.” (Matei 27:24-25). Legenda spune că înmormântarea sa în Roma creștinată a fpst inacceptabilă. De aceea, trupul său a fost aruncat în râul Tibru. Însă apa a fost atât de tulburată, încât l-au mutat în râul Ron, apoi în Lacul Lausanne. Locul său final de îngropăciune a fost pe vârful Muntelui Pilat, care a fost numit după el.

*Cafeaua a ajuns în Imperiul Otoman în timpul lui sultanului Suleyman Magnificul, (Soliman I) care  a domnit între 1494- 1566.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...