Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

miercuri, 24 aprilie 2019

Supercuriozități!



 * Nucleele unor atomi, mai ales cei mari, sunt instabile în mod natural. Acestea tind să se descompună în mod natural ca să formeze atomi mai stabili. Procesul reste însoțit de un surplus de energie care este emisă sub formă de radiații, în general particule alfa și beta, dar și gamma (unde electromagnetice de mare energie, asemănătoare luminii). Fenomenul se numește radioactivitate. Se măsoară cu contorul Geiger.
 * Sibila Delfică a fost un personaj legendar care pretindea că face profeții din partea zeului Apollo la Delfi, la poalele Muntelui Parnassos. Conform unor surse târzii, mama acesteia ar fi fost Lamia, fiica lui Poseidon. Nu trebuie confundată cu Pythia, prezicătoarea lui Apollo ce făcea false profeții, oracolul de la Delphi.
* Girafele sunt singurele animale care nu cască.
*Abu Abdullah Muhammad bin Musa al-Khwarizmi a fost un savant, astronom-astrolog, matematician și scriitor persan care a rămas în istorie cunoscut drept descoperitorul cifrei zero.. S-a născut probabil în 780, și a murit către anul 845 d.Hr. Considerat părintele algebrei, el a spus: “Dacă omul are bun simț şi caracter este 1; dacă mai este şi frumos e 10; dacă mai are şi bani, este 100; dacă se mai trage și dintr-un neam nobil e 1000; Însă dacă dispare simbolul bunului simț şi al caracterului, adică 1, rămân doar zerourile.”
*Musulmanii cred că la 130-a zi de la zămislire făptura devine ființă proprie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...