Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

marți, 12 mai 2020

Cum să eliminăm furnicile de pe plante pe cale naturală


Cum să eliminăm furnicile de pe plante pe cale naturală este o întrebare al cărei răspuns îl caută toată lumea. Este mult mai sănătos să folosim mijloace naturale decât să ne bazăm pe insecticide toxice, chiar dacă primele nu au efect chiar imediat. Când furnicile invadează plantele sau locuințele și alimentele nu e bine să folosim împotriva lor chimicale periculoase. Iată câteva soluții naturale eficiente.
Cojile de portocale alungă furnicile

1. Apa de usturoi: Mirosul de sulf și mirosul de usturoi le deranjează pe furnici. De aceea sunt de ajutor. Potrivit unui studiu realizat de Universitatea de stat din Washington recomandă să punem câțiva căței de usturoi într-o oală cu apă, unde să-i lăsăm 24 de ore, minimum. Apoi se încălzește la foc lent amestecul timp de 15 minute. Se pune apoi într-o sticlă cu pulverizator și se aplică pe plante sau în locurile din casă unde este necesar pentru a îndepărta furnicile.

2. Orez: poate să elimine furnicile mici când fermentează în cuibul lor. Se presară boabele de orez, furnicile le cară în mușuroi, unde fermentează și le elimină.

3. Coaja de portocală: în general, oamenii aruncă la întâmplare cojile de portocală fără a ști că posedă proprietăți incredibile. Eliberează o substanță care le deranjează pe furnicile mici, potrivit unui studio realizat de Universitatea Nnamdi Azikiwe, din Nigeria. Tăiați cojile de portocale în bucăți mici și puneți-le în calea furnicilor. Veți vedea că în puțin timp nu vor mai trece pe acolo.

4. Drojdia: e un produs iritant pentru furnici. Un studiu al Universității de Stat din New Mexico a dovedit că este eficientă și împotriva țânțarilor. Dacă aveți furnici pe plante, amestecați 100 de grame de drojdie cu un litru de apă și 100 de grame

5. Bicarbonatul de sodiu: are o puternică acțiune împotriva furnicilor, împiedicându-le să invadeze grădina sau locuința. Are o puternică acțiune antimicrobiană, potrivit unui studiu realizat de Universiatea din Iowa. Presărați bicarbonat pe plante sau în calea furnicilor. Un efect similar se obține cu sare sau cenușă.

Cum să eliminăm furnicile de pe plante pe cale naturală este o întrebare al care interesează pe toată lumea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...