Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

luni, 2 noiembrie 2020

Alimente care nu trebuie incluse în dietă de cei care au avut Covid-19

 

Alimentele care nu trebuie incluse în dietă de cei care au avut Covid-19 este foarte important să le șțim, potrivit ziarului ”La Vanguardia”. Toți oamenii în timpul carantinei sunt cel mai preocupați să nu se îngrașe. Însă preocuparea principală ar trebui să fie să nu se îmbolnăvească, spune nutriționista Fátima Branco, care a semnalat că, dacă există alimente care ajută la vindecarea de COVID-19, există altele care afectează sistemul imunitar. Dieta nu este în niciun caz o soluție nici pentru eliberarea de virus, nici pentru ușurarea simptomatologiei. Nu există niciun aliment care să garanteze că nu ne infectăm sau că ne va vindeca, spune Branco.


Nutriționista spune însă că e bine să menținem obiceiurile alimentare sub control astfel încât să nu agravăm intensitatea infectării cu COVID-19. Studiile au arătat că excesul de greutate, obezitatea, diabetul, pot să dea complicații în caz de infectare cu coronavirus. În aceste cazuri alimentația este fundamentală.

Trebuie eliminată carnea procesată

Cei care au suferit de COVID-19 cel mai probabil au pierdut în mare sau mică măsură masă musculară. Pentru recuperare, este nevoie de proteine animale și exerciții fizice pentru recuperarea masei musculare. O dietă mediteraneană sănătoasă și echilibrată cu bun aport de vegetale, pește, legume și carne (preferabil albă), grăsimi bune pentru inimă este fundamentală. Însă în afară de odihnă și exerciții fizice, cei care au fost infectați trebuie să evite următoarele alimente: carne procesată, de la cârnați, crenvurști la hamburgeri, care conțin mari cantități de grăsimi saturate și cresc riscul de cancer. Pentru a îmbunătăți funcția pulmonară, e fundamentală substituirea grăsmilor saturate cu cele nesaturate, prezente în uleiul de măsline, avocado și fructele uscate.

Trebuie eliminat alcoolul

Pentru întărirea sistemului imunitar e importantă și eliminarea alcoolului din dietă. Este în schimb necesar un consum de apă și infuzii pentru menținerea corpului hidratat, dar evitarea băuturilor dulci și a sucurilor industriale. Trebuie de asemenea un somn bun pentru refacerea organismului după COVID-19. Cafeaua și alte băuturi excitante trebuie scoase din alimentație. Pâinea albă și alte cereale rafinate trebuie înlocuite cu cerealele integrale. Se recomandă, în schimb, consumul de fructe. Produsele de patiserie industrială trebuie scoase din alimentație. Zaharurile pot crește producerea de insulină și pierderea părului. Sunt necesare însă suplimente de vitamina D, care reduc riscul de infectare. Există alimente care nu trebuie incluse în dietă de cei care au avut Covid-19.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...