Alimentele care nu trebuie incluse în dietă de cei care au avut Covid-19 este foarte important să le șțim, potrivit ziarului ”La Vanguardia”. Toți oamenii în timpul carantinei sunt cel mai preocupați să nu se îngrașe. Însă preocuparea principală ar trebui să fie să nu se îmbolnăvească, spune nutriționista Fátima Branco, care a semnalat că, dacă există alimente care ajută la vindecarea de COVID-19, există altele care afectează sistemul imunitar. Dieta nu este în niciun caz o soluție nici pentru eliberarea de virus, nici pentru ușurarea simptomatologiei. Nu există niciun aliment care să garanteze că nu ne infectăm sau că ne va vindeca, spune Branco.
Nutriționista spune însă că e bine să menținem obiceiurile alimentare sub control astfel încât să nu agravăm intensitatea infectării cu COVID-19. Studiile au arătat că excesul de greutate, obezitatea, diabetul, pot să dea complicații în caz de infectare cu coronavirus. În aceste cazuri alimentația este fundamentală.
Trebuie eliminată carnea procesată
Cei care au suferit de COVID-19
cel mai probabil au pierdut în mare sau mică măsură masă musculară. Pentru
recuperare, este nevoie de proteine animale și exerciții fizice pentru
recuperarea masei musculare. O dietă mediteraneană sănătoasă și echilibrată cu
bun aport de vegetale, pește, legume și carne (preferabil albă), grăsimi bune
pentru inimă este fundamentală. Însă în afară de odihnă și exerciții fizice,
cei care au fost infectați trebuie să evite următoarele alimente: carne
procesată, de la cârnați, crenvurști la hamburgeri, care conțin mari cantități
de grăsimi saturate și cresc riscul de cancer. Pentru a îmbunătăți funcția
pulmonară, e fundamentală substituirea grăsmilor saturate cu cele nesaturate,
prezente în uleiul de măsline, avocado și fructele uscate.
Trebuie eliminat alcoolul
Pentru întărirea sistemului
imunitar e importantă și eliminarea alcoolului din dietă. Este în schimb
necesar un consum de apă și infuzii pentru menținerea corpului hidratat, dar
evitarea băuturilor dulci și a sucurilor industriale. Trebuie de asemenea un
somn bun pentru refacerea organismului după COVID-19. Cafeaua și alte băuturi
excitante trebuie scoase din alimentație. Pâinea albă și alte cereale rafinate trebuie
înlocuite cu cerealele integrale. Se recomandă, în schimb, consumul de fructe. Produsele
de patiserie industrială trebuie scoase din alimentație. Zaharurile pot crește
producerea de insulină și pierderea părului. Sunt necesare însă suplimente de
vitamina D, care reduc riscul de infectare. Există alimente care
nu trebuie incluse în dietă de cei care au avut Covid-19.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Adăugaţi un comentariu/Add a comment