Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

marți, 3 noiembrie 2020

Fluturii Monarh, unul din cele mai fasninante mistere ale naturii

 

Fluturii Monarh sunt unul din cele mai fasninante mistere ale naturii. În ciuda vânturilor puternice și a temperaturilor scăzute, fluturii Monarh sosesc în mare număr, în aceste zile, în pădurile de pin și brazi sacri oyamel din Michoacán, Mexic.


Aici urmează să trăiască viitoarele 5 luni, scrie ziarul ” La voz de Michoacán”. Pădurile din estul acestui stat mexican se umplu de viață după ce fluturii Monarh se întorc la locurile lor din zonele Ocampo, Angangueo și Zitácuaro. Fluturii Monarh au aripile de culoare brun-roșcată cu nervuri de culoare neagră, pe marginea aripilor sunt două rânduri de puncte albe. Când au aripile dechise, ating 10 cm lățime. Masculul se poate deosebi de femelă prin curbura aripilor, masculul are aripile arcuite în sus, pe când femela în jos.

Atrag turiști și vizitatori din întreaga lume

Migrația acestor fluturi este unul din cel mai fascinante mistere ale naturii. Ei parcurg 4.000 de lilometri, în timp de 8 săptămâni, de la granița dintre SUA și Canada până în Michoacán, Mexic. Migrația aceasta extraordinară nu poate fi încă explicată de biologie. În timpul zborului colosal se hrănesc cu nectar din flori și smârcuri. Din cauza agriculturii extensive, sursele de hrană se diminuează și de aceea numărul acestor insecte spectaculoase scade. În această perioadă sosesc în număr mare în Michoacán, Mexic. Prezența lor atrage în fiecare an un număr de peste 250.000 de turiști și vizitatori din întreaga lume. Însă, anul acesta, din cauza COVID-19, lucrurile vor fi mai complicate. Afluența turistică cea mai mare era în ianuarie și februarie. Se așteaptă, totuși, un număr mai mare de fluturi față de anul trecut. Rezervația Biosfera Fluturelui Monarh, intrată în Patrimoniul UNESCO, se întinde pe o suprafață de 16.100 de hectare ce include Contepec, Senguio, Angangueo, Ocampo, Zitácuaro y Áporo, din Michoacán, și, în ceea ce privește statul Mexic, în Temascaltepec, San Felipe del Progreso, Donato Guerra și Villa de Allende. Fluturii Monarh sunt unul din cele mai fasninante mistere ale naturii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...