Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

luni, 15 martie 2021

Câtă brânză putem mânca pentru a fi bine pentru sănătate

 

Câtă brânză putem mânca pentru a fi bine pentru sănătate toată lumea trebuie să știe. Brânzele cele mai maturate și grase trebuie lăsate mai bine pentru un consum ocazional, potrivit elespanol.com.

Deși brânza face parte din dieta sănătoasă, trebuie avut în vedere ce tip de brânză e bine să consumăm mai mult sau mai puțin des. Care sunt cele mai sănătoase tipuri de brânză și pe care le putem consuma mai des, inclusiv zilnic. Brânza e un aliment din lapte de vacă, capră sau oaie cu un conținut de apă de
40-50%, conținut mai scăzut cu cât este mai maturată. Prin maturare se ajunge la o mai mare concentrare de macronutrienți (grăsimi satúrate și proteine) și micronutrienți (calciu, vitamina D și sare). De aceea alegerea tipului de brânză e important pentru o dietă echilibrată.

Importantă pentru sănătate

Brânza un este un aliment indispensabil pentru consumul zilnic dar se află în grupul important alimantar de lactate care se recomandă pentru consum zilnic datorită conținutului de calciu și vitamina D. Se recomandă un consum de lactate de 3-4 porții pe zi. Se recomandă un consum de lapte, iaurt și o porție de brânză zilnic.

Cu cât mai puțin maturată, cu atât mai bine

 

În dieta mediteraneană tradițională, este inclus un consum regulat de brânză proaspătă, inclusiv feta. Cantitatea recomandată la o masă este de 8—100 de grame de brânză proaspătă sau circa 30 de grame maturată. Se recomandă consumul de brânză de 3-4 ori pe săptămână, cel mai bine. Cele maturate trebuie cosnumate în cantități mici și numai ocazional. Brânzeturile de tip parmezan, mascarpone sau rochefort au mare conținut caloric și sare, deci trebuie consumate în mici cantități. Câtă brânză putem mânca pentru a fi bine pentru sănătate toată lumea trebuie să știe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...