Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

joi, 27 ianuarie 2022

Alimente care ne ajută să avem un somn

 
Există alimente care ne pot ajuta să avem un somn bun. Triptofanul este cunoscut drept hormon al somnului și se poate găsi în unele alimente. Prezentăm o listă a alimentelor pe care le putem adăuga în dietă ca să avem un somn mai bun, listă preluată din ziarul ”El Universal”.


Se spune că nu poți merge la culcare cu stomacul gol, dar de multe ori avem prostul obicei de a mânca alimente grele sau foarte grase ceea ce ne dă o noapte proastă cu insomnia. Alimentația joacă un rol foarte important în calitatea somnului și în același timp odihna se poate repercuta direct în hormonii care reglează foamea și apetitul.

Esențial este ceea ce mâncăm

Potrivit American Academy of Sleep Medicine, una din trei persoane din lume are insomnie ceea ce se repercutează în activitățile sale zilnice. Diverse studii au evidențiat o relație directă între ceea ce mâncăm și calitatea somnului. Mâncatul la ore stabilite, exercițiile și odihna la anumite ore îmbunătățesc calitatea vieții și duc la evitarea insomniei.


Semințe, fructe, legume


Consumul de alimente bogate în triptofan, cum ar fi unele semințe, fructe, legume, pot ajuta la producerea melatoninei, ca și evitarea stresului. Adăugarea lor în dieta zilnică sau înainte de somn poate ajuta la a ”simți” somn și o odihnă mai bună. De aceea trebuie să le consumăm neapărat.

 

Banane

 

Sunt fructe bogate în triptofan, aminoacid pe care corpul nostru nu îl produce singur, de asemenea sunt bogate în minerale, cum ar fi potasiul și magneziul. Deși conținutul caloric al bananelor e puțin mai ridicat, trebuie să le consumăm, însă nu în timpul serii și al nopții.

 

Semințe

 

Nuci, migdale sau fructe uscate sunt bogate în calciu și grăsimi bune pentru organism, cum ar fi antioxidanți, și ajută la îmbunătățirea tranzitului intestinal, factor care îmbunătățește calitatea somnului.

 

Somon

 

Acest pește este o sursă principală de acizi grași omega 3, care favorizează un somn mai profund și reparator. Un consum suficient de omega 3 crește efectele melatoninei, care facilitează somnul. Adăugarea de puțin somon în salata de seară ajută corpul să se relaxeze după o zi agitată.

 

Morcovii

 

Alimentul lui Bugs Bunny conține magneziu și colesterol bun, care favorizează relaxarea corporală, așa cum vitamina B6 stimulează sistemul nervos. Ajută la întărirea părului și a unghiilor și are proprietăți anticancerigene.

 

Băuturi calde


Laptele cald cu ciocolată sau infuziile de ceai ajută somnul și relaxarea corpului. În cazul laptelui, conține vitamina D, calciu și triptofan. Ceaiurile de plante stimulează terminațiile nervoase ale corpului, unele plante având efecte calmante și sedative.

 

Ouă

 

Conținutul lor bogat de vitamina D ajută organismul să fabrice cantități necesare de melatonină și serotonină. De asemenea, au proteine de înaltă valoare biologică, aminoacizi esențiali pentru o dietă echilibrată.

 

Kiwi

 

Sunt fructe cu un înalt conținut în vitamina C, care servește ca antioxidant și a cărei absență este relaționată cu o calitate proastă a somnului. În plus sunt bogate în serotonină, hormon a cărui lipsă duce la oboseală și depresie. Kiwi în alimentație ajută la îmbunătățirea odihnei.

 

Salata


Conține o subrsanță numită lactucarium, care produce efecte calmante ce ajută la facilitarea somnului și evitarea episoadelor de anxietate. Se recomandă ceaiul de salată sau consumarea frunzelor înainte de a adormi. Există alimente care ne pot ajuta să avem un somn bun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...