Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

sâmbătă, 26 februarie 2022

Secretele pe care nu le știam despre avocado. De ce este așa de important?

 Secretele pe care nu le știam despre avocado sunt foarte importante deoarece are grijă de stomacul nostru. Îmbunătățește sănătatea intestinală.


Avocado este bogat în fibre, potrivit de Healthline, citat de prestigiosul

ziar ”El Universal”. Pe lângă faptul că are grijă de stomac și de sănătatea intestinelor, avocado reduce creșterile de zahăr din sânge, ajută la scăderea greutății, dacă este inclus în dieta zilnică. Prezintă de asemenea marea calitate că, datorită fibrelor pe care le conține, ajută la sațietate, deci ne ajută să mâncăm mai puțin.

Combate obezitatea

Datorită faptului că dă sațietate, avocado ajută la combaterea obezității, potrivit ”Journal of Nutrition”. Combate constipația și problemele scaunelor neregulate. Fibrele conținute de avocado ajută la reducerea riscului de a suferi de hemeoroizi, rducerea problemelor colonului, scade riscul de cancer colonorectal. Avocado posedă proprietăți alcaline care diminuează probelemele digestive, protejează mucoasele.

Se recomandă în anemie

Avocado se recomandă persoanelor care suferă de anemie. Conține magneziu care ajută la buna funcționare a intestinelor, nervilor și a mușchilor. De asemenea avocado are un efect ușor laxativ. Ajută de asemenea la scăderea nivelurilor de colesterol și a trigliceridelor, îmbunătățește circulația. De aceea reduce riscul de a suferi de probleme cardiovasculare și de hipertensiune arterială.

 

Ajută ochii și sistemul nervos

Avocado este bogat în vitamin B, îndeosebi B6. De aceea favorizează funcționarea optimă a sistemului nervos. De aceea este ideal pentru persoanele stresate, nervoase și deprimate. Includerea avocado în dietă ajută de asemenea considerabil la prevenirea problemelor oculare, cum ar fi caratacta și degenerescența maculară, deoarece este bogat în antioxidanți, caretonoide, luteină și zeataxină, foarte importante pentru sănătatea ochilor.

Cum se recomandă consumarea

 

Se recomandă consumarea a 100 de grame de avocado pe zi. Nu mai mult, adică un sfert dintr-un avocado, nu mai mult. Asta pentru că are un conținut caloric mare. Nu se recomandă consumarea de avocado în caz de obezitate. Pentru ca avocado să fie păstrat proaspăt în frigider trebuie scufundat în întregime într-un borcan cu apă. Astfel nu se deshidratează. Ca să nu se înnegrească după tăiere, trebuie acoperită suprafața sa cu suc proaspăt de lămâie.

 

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...