Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

English Francais Auf Deutsch Espanol

luni, 25 iulie 2022

Misterul oglinzilor magice. O oglindă magică, expusă la muzeu în SUA

 Misterul oglinzilor magice fascinează de mii de ani. O mică ”oglindă magică” este expusă la un muzeu din Cincinnati, SUA, potrivit CNN. 


Misterul oglinzilor magice

a dat naștere de-a lungul istoriei la povești și legende. Muzeul din Cincinnati, SUA, este unul din puținele locuri din lume care posedă o ”oglindă magică”. Dacă este expusă la o lumina puternică, această ”oglindă magică” reflectă imaginea lui Buddha. Aceste artefacte misterioase prezintă proprietatea că sub o anumită lumină revelează imagini sau modele pe supafața reflectantă.

”Permit intrarea în alte lumi”

Oglinzile magice au dat naștere de mii de ani la povești și legende, ca ”instrumente” ale magilor și inițiaților. S-a vorbit despre oglinzi ”clarvăzătoare”, oglinzi în care apare ”diavolul” și care permit intrarea în alte lumi. Legendele relatează despre martori care au fost răpiți și transportați în altă dimensiune din care nu s-au mai întors niciodată.

Unesc materia cu energiile Cosmosului

Oglinzile magice ar fi totuși ceva mai mult decât legende secrete. Ar fi fructul unirii materiei cu energii ale Cosmosului în momentul adecvat. Absorb totul, binele și răul care se petrece în fața lor. Păstrează totul într-o dimensiune necunoscută, uneori invitându-ne să participăm la aceasta.

Ne fac să simțim ceva deosebit

Când ne aflăm în fața unei oglinzi vechi, care a absorbit experiențe mulți ani simțim ceva deosebit. Putem să ne conectăm cu ”entități” care sunt mai mult decât simple reflectări ale corpului. În cele mai vechi timpuri, suprafețele liniștite ale lacurilor și bălților au fost cele în care oamenii își reflectau imaginea. Abia peste mulți ani au apărut oglinzile pe care le cunoaștem.

Ceremonii magice

În recipiente cu apă sub protecția Lunii, augurii din Roma antică își făceau predicțiile. În Egiptul antic, folosindu-se cuarț și bucăți de bronz sau aramă șlefuită și-a făcut prezența magia oglinzii. Apoi în Venția s-au fabricat oglinzi mari, dintre care multe pot fi admirate în toată splendoarea în Palatul Versailles din Franța.

Puterea ocultă a oglinzilor

 

Despre puterea ocultă a oglinzilor vorbește și basmul ”Albă ca zăpadă”, mama ei vitregă întrebând: ”Oglindă, oglinjoară cine e cea mai frumoasă ?” Oglinzile ne arată adevărul. Ne arată imagini pe care poate nu le cunoaștem. Există o superstiție veche potrivit căreia, dacă spargi o oglindă, te așteaptă 7 ani de ghinioane. Din punct de vedere ezoteric, este vorba de cele 7 planete care ”guvernează” viața noastră.

 

Experiențe riscante

 

Realizarea de experiențe psihice cu oglinzile prezintă riscuri. În primul rând pentru că nu am fi preparați de surprize și în al doilea rând reacția la transpunerea într-o dimensiune intangibilă simțurilor noastre. Au fost cazuri de persoane care au susținut că la lumina unei lumânări și respirând profund li s-a părut că au experimentat schimbări în starea de conștiență, observând că figura reflectată în oglindă începea să se schimbe.

Au o infinitate de utilizări

 

În urmă cu circa 6.000 de ani, magi persani făceau un ritual numit ”oglinda lui Mazda”. Magii mongoli susțineau că pot să vadă în oglinzi ”culori astrale”. Astăzi, oglinzile au o infinitate de utilizări. Sunt de mare ajutor, de exemplu, ca oglinzi retrovizoare în automobile. Misterul oglinzilor magice fascinează de mii de ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adăugaţi un comentariu/Add a comment

 

Statistici



Display Pagerank

Totalul afisarilor de pagina

Votati-ne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...